premier

Mor Gerard Houllier, als 73 anys

Internacional. L’ex tècnic del PSG, Liverpool, selecció francesa i Olympique de Lió ha mort per un problema cardíac. És considerat com un dels millors entrenadors de França dels últims 30 anys

Gérard Houiller ha mort als 73 anys després d’un problema coronari que portava arrossegant des de fa tres setmanes. El tècnic francès va ser un pioner de les banquetes i es va atrevir a explorar el futbol estranger quan això era vist com un exotisme. Houiller és un dels millors entrenadors del futbol francès dels últims 30 anys. En la dècada dels 80, el tècnic va agafar les regnes del PSG i va aconseguir donar-li al conjunt parisenc el seu primer campionat de lliga al 1986. Després vindria el seu periple com a seleccionador francès per donar el salt on va alternar l’absoluta amb categories de formació. De fet, va ser campió d’Europa sub’21 tenint a les seves ordres a Thierry Henry i David Trezeguet.

Els seus mètodes de treball revolucionaris van arribar a Anglaterra i fixa, el 1998, pel Liverpool. Allà tornar a recuperar la grandesa del conjunt anglès guanyant la Copa de la UEFA en 2001, va aconseguir la Supercopa d’Europa mesos després, va ser 2n en la Premier League amb els Reds i es va alçar amb les dues Copes d’Anglaterra. També va ser partícip d’una de les etapes més daurades del Olympique de Lió, alçant-se amb la Lligui 1 durant dos anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)