Espanyol

Victòria per acabar l'any líder

L'Espanyol suma un triomf vital davant un rival directe amb un doblet de RDT i marxa de vacances amb el lideratge a la butxaca. El primer gol del madrileny, estratosfèric

Espanyol 2 Almeria 1RDT va trencar el duel amb un golàs des de la medul·lar. El madrileny va fer un barret a un jugador de l’Almeria per executar una vaselina perfecte des del seu camp. L’esfèric va acabar a les xarxes de Makaridze. El pitxitxi sumava el seu onzè gol en lliga. Una diana estratosfèrica, d’aquelles que seran recordades amb el pas dels temps i, potser, una de les millors de l’any a les lligues europees. L’Espanyol té la sort de comptar amb un davanter sensacional. Un dels millors jugadors que han trepitjat la gespa del RCDE Stadium. Un luxe per a qualsevol equip i un tresor per un Espanyol que ara està a segona i té el privilegi de gaudir d’un dels millors davanters estatals del moment. La pandèmia és un desastre a tots els nivells però l’Espanyol ha pogut mantenir a aquest meravellós futbolistes per aquesta raó. La covid ha congelat les economies dels clubs i ningú s’ha atrevit a pagar els 30 milions que reclamava l’Espanyol a l’estiu. El futbolista té una clàusula de 60 i, ara, les pors no estan en la qualitat d’un futbolista indiscutible sinó en la possibilitat que algun equip posi els diners sobre la taula i s’emporti a aquest futbolista estraordinari. La seva sortida en el mercat d’hivern seria un perdua irrecuperable per un Espanyol que batega al ritme del seu pitxitxi. Ja va obrir la llauna amb un gran gol de falta a Logroño i ahir ho va tornar a repetir. Només la felicitat que té a l’Espanyol i un contracte de llarga durada fins al 2026 el poden retenir. El gol va desballestar el plantejament de l’Almeria que es va veure amb el marcador en contra massa aviat. L’Espanyol va entregar la pilota als andalusos que tenien la possessió però sense cap perill en els metres finals. Diego López va viure amb tranquil·litat fins l’últim minut de la primera part on una gran maniobra d’Umar Sadiq va acabar amb un xut el pal. Era la única ocasió dels visitants en tot el partit però un clar avís que el duel estava ben viu i l’Espanyol hauria de buscar el segon per amarrar els tres punts i fer-se amb el lideratge. L’Almeria no va trigar en fer l’empat després de la represa. Unes mans innocents d’Óscar Gil van donar en safata el gol a l’Almeria. Corpas no va fallar des dels onze metres.

ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil, David López (Cabrera, 75’), Lluís López, Pedrosa; Keidi Bare, Darder (Mérida, 61’); Embarba (Wu Lei, 75’), Melendo (Melamed, 61’), Puado (Pol Lozano, 85’); Raúl de Tomás.ALMERIA:Makaridze; Balliu, Maras, Cuenca, Akieme; Samú Costa (Villalba, 88’), Morlanes (Villar, 88’); Corpas (Robertone, 88’), Carvalho, Lazo (Ramazan, 80’); Umar Sadiq.GOLS:1-0 (9’) RDT; 1-1 (50’) Corpas, de penal; 2-1 (85’) RDT, de penal: xt.ÀRBITRE:Ortiz Arias T.G. Darder (25’); Iván Balliu (43’); Gil (50’); Vicente Moreno (66’); Corpas (82’);Villalba (88’); José Gomés (91’)t.

L’Espanyol ha sumat un valuós triomf davant l’Almeria. Una victòria que té un efecte doble. Primer, guanyar a un rival directe per l’ascens, com és l’Almeria, i deixar-lo a quatre punts. Segon, recuperar el lideratge i aprofitar la derrota del Mallorca, ahir, davant el Fuenlabrada. Això permetrà a l’Espanyol anar-se’n de vacances amb la primera posició a la butxaca i veure’s al capdamunt de la classificació. Un partit treballat i patit, però és que avui s’han enfrontat dos dels millors equips de la categoria. I l’Espanyol ha sortit victoriós. La marató de segona encara no ha arribat a l’equador però el primer tast és satisfactori. Els blanc-i-blaus ja acumulen cinc jornades consecutives guanyant i han deixat enrere aquella petita crisi de tres partits sense guanyar. L’Espanyol vola, sap patir i avui ha aconseguit un triomf de nota. Es menjarà els torrons ben feliços i amb un doble de Raúl de Tomás.

De fet, el punta madrileny ha trencat el duel amb un golàs des de la medul·lar. RDT ha fet un barret a un jugador de l’Almeria per executar una vaselina perfecta des del seu camp. L’esfèric ha acabat a les xarxes de Makaridze. El pitxitxi ha sumat el seu onzè gol en lliga. Una diana estratosfèrica, d’aquelles que seran recordades amb el pas dels temps i, potser, una de les millors de l’any a les lligues europees. L’Espanyol té la sort de comptar amb un davanter sensacional. Un dels millors jugadors que han trepitjat la gespa del RCDE Stadium. Un luxe per a qualsevol equip i un tresor per un Espanyol que ara està a segona i té el privilegi de gaudir d’un dels millors davanters estatals del moment. La pandèmia és un desastre a tots els nivells però l’Espanyol ha pogut mantenir a aquest meravellós futbolista per aquesta raó. La covid ha congelat les economies dels clubs i ningú s’ha atrevit a pagar els 30 milions que reclamava l’Espanyol a l’estiu. El futbolista té una clàusula de 60 i, ara, les pors no estan en la qualitat d’un futbolista indiscutible sinó en la possibilitat que algun equip posi els diners sobre la taula i s’emporti a aquest futbolista extraordinari. La seva sortida en el mercat d’hivern seria una pèrdua irrecuperable per un Espanyol que batega al ritme del seu pitxitxi. Ja va obrir la llauna amb un gran gol de falta a Logroño i ahir ho va tornar a repetir. Només la felicitat que té a l’Espanyol i un contracte de llarga durada fins al 2026 el poden retenir.

El gol ha desballestat el plantejament de l’Almeria que s’ha vist amb el marcador en contra massa aviat. L’Espanyol ha entregat la pilota als andalusos que tenien la possessió però sense cap perill en els metres finals. Diego López ha viscut amb tranquil·litat fins l’últim minut de la primera part on una gran maniobra d’Umar Sadiq ha acabat amb un xut el pal. Ha estat la única ocasió dels visitants en tot el partit, però un clar avís que el duel ha estat ben viu i l’Espanyol havia de buscar el segon per amarrar els tres punts i fer-se amb el lideratge.

L’Almeria no ha trigat a fer l’empat després de la represa. Unes mans innocents d’Óscar Gil han donat en safata el gol a l’Almeria. Corpas no ha fallat des dels onze metres. El duel s’ha revolucionat amb un cos a cos entre dos dels millors equips de segona. Tot podia passar. Nico Melamed ha disposat d’una bona ocasió per fer el segon però el seu xut s’ha anat per sobre del travesser. El partit ha pogut caure a qualsevol banda. Sadiq ha posat a prova a Diego López amb un gran cop de cap que ha enviat a córner el gallec. I del possible 1-2, la següent jugada ha decantat la victòria pels locals. Fran Mérida ha forçat un penal de Cuenca i RDT no ha fallat des del onze metres per fer un doble i pujar el seu compte de gol fins als 12. L’Espanyol marxa de vacances amb el lideratge a la butxaca. Deixa a l’Almeria, a quatre punts, i aprofita la relliscada del Mallorca, ahir, contra el Fuenlabrada. El triomf no és un més i això s’ha vist en la imatge del final del partit on Diego López ha tancat els punts a l’aire i ha fet un crit que ha retronat per tot l’estadi. Els jugadors s’han abraçat conscients que, tot i no ser un pas definitiu per l’ascens, si que és un camí que marca tendència i tenyeix de felicitat a un equip que tancarà aquest 2020 amb un somriure. I això és molt per un equip i una afició que només vol una cosa: tornar a primera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)