Espanyol

Vorejant l’excel·lència

Espanyol. Arriba al primer tram de lliga de manera òptima liderant la taula, té el pitxitxi de la categoria, en la figura d’RDT, és l’equip que marca més gols i la segona defensa més fiable

L’Espanyol ha arribat a l’aturada de Nadal instal·lat en un núvol de felicitat. La victòria contra l’Almeria, el millor equip que ha passat per l’RCDE Stadium, ha estat un triomf potent i engrescador. No és res definitiu, però demostra que el camí fet per l’Espanyol està vorejant l’excel·lència. L’última victòria de l’any retorna els blanc-i-blaus al lideratge i augmenta fins a cinc els triomfs consecutius d’un equip segur de si mateix. Els números dels catalans són rotunds. És l’equip que ha fet més gols (30), el que més victòries ha aconseguit (13) i el segon menys golejat (9). A més a més, ha estat l’equip més en forma del campionat en les últimes cinc jornades, en què ha sumat el ple de victòries, i té el pitxitxi de la categoria en la figura de Raúl de Tomás, que suma 12 dianes.

Tot li somriu, a l’Espanyol, però necessita continuar amb la mateixa dinàmica. Vorejar l’excel·lència no li arribarà per dormir tranquil. El primer tram de la temporada ha estat molt bo i està fent bons els pronòstics de ser el màxim candidat per a l’ascens directe. Però aquesta segona divisió s’està configurant com la més difícil de la història. Ara mateix, pujar a primera depèn de fer més de 85 punts. Una xifra mai vista en la categoria. L’Espanyol ha sumat 42 punts en 19 jornades i encara falten dos partits per tancar la primera volta. Altres anys, aquesta estadística serviria per tenir un peu a primera, però ara només és un bitllet per continuar somiant. L’Espanyol té els seus perseguidors just al darrere. El Mallorca, segon, és només a un punt i l’Almeria, el rival de diumenge, és a quatre. Un dels tres caurà a play-off amb unes estadístiques espectaculars i això mostra la dificultat de la segona d’enguany.

Moreno, prudent

Vicente Moreno es mostrava molt prudent en la seva valoració del primer tram de campionat en declaracions als mitjans oficials del club. “Veure la implicació dels jugadors, la seva set de triomfs i de guanyar partits i de donar alegries a l’afició és el més important. Sabem que acabar l’any en primera posició dona alegria a la nostra gent i li ho dediquem”, va dir l’entrenador blanc-i-blau, que va advertir. “Encara queda molt; no hem arribat ni a la meitat del camí. Queda molt per patir i alguns partits cauran a favor i altres en contra, però hem de quedar-nos amb les ganes, l’empenta, la il·lusió i la qualitat que demostra l’equip.”

EL BALANÇ

Encara queda molt; no hem arribat ni a mig camí. Queda molt per patir però tenim empenta
Vicente Moreno
entrenador de l’espanyol
El més important és veure la implicació dels jugadors, la seva set de triomfs i de guanyar partits i de donar alegries a l’afició

L’obra d’art d’RDT contra l’Almeria, al premi Puskas

Raúl de Tomás va marcar diumenge un dels millors gols de la temporada. La diana és una autèntica obra d’art per l’execució i la dificultat. Primer per l’inici de l’acció, en què fa un barret al seu oponent, la retallada posterior i la sang freda per executar una vaselina de 55 metres que va sorprendre el porter de l’Almeria. “Ahir, Raúl de Tomás va presentar la seva espectacular candidatura per succeir Son Heung-min”, va piular ahir la FIFA des del seu compte de Twitter. El davanter sud-coreà del Tottenham va aconseguir el premi al millor gol de la darrera temporada, el premi Puskas, en la gala de la FIFA, els anomenats premis The Best. Ara, RDT ja ha vist com el seu gol ha donat la volta al món per la seva espectacular execució. “No sé si és el meu millor gol, n’he fet de bonics, però sí el de més dificultat”, admetia després del partit el golejador, que ja suma 12 gols en lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)