3a divisió FEF

Adam Fontes: “El Banyoles i el Figueres han merescut més punts”

3a divisió. El que va ser entrenador dels banyolins i director esportiu dels figuerencs analitza el duel de demà

Després de moltes temporades vivint el futbol català des de dins Adam Fontes està seguint la temporada 2020/21 des de la distància després de deixar la banqueta del Banyoles un cop es va aturar la competició. “Va ser una situació normal i no hi va haver mala fe per cap part. Estàvem passant per una mala ratxa de resultats i el club ja ens havia comunicat que si no es treia un bon resultat o canviaven les sensacions ens cessarien. Tot va quedar a l’aire un cop es va aturar la competició, però parlant amb el club ja ens van dir que la temporada següent no continuaríem i que l’ultimàtum continuava. Creia que no tenia cap sentit seguir entrenant si el pròxim partit podíem estar a fora. Era millor que ja hi hagués un entrenador nou i per això vam decidir que era millor deixar el club en aquell moment”, explica Fontes sobre la seva sortida del Banyoles.

Des de llavors el de Roses ha seguit el futbol català des de ben a prop, esperant un nou projecte il·lusionant. “Vaig tenir alguna proposta de 1a catalana i la possibilitat d’anar a Xipre, però amb la pandèmia tot era més complicat sobretot perquè havia de ser pare. Vaig decidir que m’ho prendria amb calma esperant que ara al gener quan les banquetes es mouen més sortís alguna cosa. És dur perquè és la primera vegada que no estic lligat amb res i ja tinc el cuc a dins”, comenta Adam Fontes.

Un duel especial

“Sempre he seguit molts partits de futbol cada setmana i ho continuo fent. A l’inici de temporada anava als camps que podia i ara vaig seguint sobretot els equips de tercera gràcies al seguiment que fan els clubs, que per sort ofereixen gairebé tots els partits”, destaca el de Roses.

Lògicament, dos clubs que Adam Fontes segueix sempre que pot són el Banyoles i el Figueres, els dos on ha fet carrera en el futbol català; primer com a director esportiu de la Unió i després com a tècnic del Banyoles. Precisament aquests dos equips se les hauran demà en un duel que s’hauria d’haver disputat el desembre, però que es va ajornar arran dels positius que es van detectar al conjunt banyolí. El de Roses té clar que serà un gran partit per obrir l’any, i és que fins ara el futbol no ha estat del tot just amb ells. “Són dos equips que s’han merescut sumar molts més punts dels que porten. El Banyoles ha perdut per la mínima molts partits on ha fet mèrits per treure com a mínim un empat i el Figueres també ha vist com se li escapava algun partit en què havia estat molt superior. A vegades és una qüestió de ratxes, i el que no t’ha entrat en la primera volta ho fa en la segona”, analitza Fontes, que assenyala quin hauria de ser l’objectiu dels dos equips: “La Unió té equip per entrar sense problemes en la segona lligueta i fins i tot arribar a la primera si les coses li surten bé. El Banyoles ha d’espavilar sobretot en l’aspecte de resultats però si es capaç d’enllaçar una bona dinàmica pot evitar la lluita pel descens.”

Sobre el que es podrà veure demà a la gespa del Miquel Coromina i Morató Adam Fontes no s’atreveix a fer cap pronòstic. “Són dos equips diferents. El Banyoles potser té un joc més directe que el Figueres, que li agrada tenir més control. Els dos equips s’hi jugaran molt, tot i que segurament més el Banyoles perquè juga a casa i només li val la victòria. Qui arriba amb millors sensacions i bona dinàmica és el Figueres però és un derbi i pot passar de tot. Serà un partit maco de veure perquè és imprevisible, per exemple l’any passat vam guanyar nosaltres [el Banyoles] tot i venir d’una mala ratxa”, analitza el de Roses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)