2a divisió FEF

L’Olot empata a casa contra l’Espanyol B (1-1)

2a divisió B. El filial blanc-i-blau s’ha avançat en el tram final de la primera part (Jofre, 39’) però els olotins, dominadors de la segona part, han esgarrapat un punt gràcies a Xumetra (71’)

L’Olot ha empatat a casa a un gol contra l’Espanyol B en l’últim partit de la primera volta de la primera fase de la lliga (1-1). Els olotins han vist com el gironí Jofre Carreras avançava als periquitos abans del descans amb un golàs després de picar l’esfèrica davant Ballesté (39’), però després d’un bon segon acte, els de la Garrotxa han pogut empatar amb una diana de Xumetra amb el cap, molt viu després d’una rematada acrobàtica de Juan Delgado (71’).

La primera part del partit no ha decebut. Per moguda i dinàmica gràcies a la proposta dels dos equips. L’Espanyol B ha sortit damunt del terreny de joc endollat i intens en la pressió, sobretot, comandada pels dos puntes, Becerra i Svensson. L’Olot ha estat el primer en avisa amb una rematada des del punt de penal de Barnils, que Juan Delgado no ha pogut empènyer a dins de la porteria al segon pal (7’). El filial blanc-i-blau ha contestat de seguida en una de les tres gran ocasions que ha tingut en el primer acte. Svensson ha fet una conducció brillant i s’ha plantat sol davant de Ballesté però ha creuat massa la rematada (8’).

Els garrotxins han intentat imposar el seu ritme davant un Espanyol B sense complexes i amb les idees clares. I és que, en el 22, Svensson ha posat amb el cap al cor de l’àrea petita un refús previ que Becerra ha rematat a boca de gol. Ballesté, amb uns reflexes felins, ha posat una mà salvadora.

Abans de la mitja hora de joc, l’Olot ha gaudit de la seva millor ocasió quan Juan Delgado ha tingut fe a l’hora d’arribar a una passada llarguíssima. El d’Elda ha vist com Xumetra l’acompanyava però el de l’Estartit, després de controlar la centrada ha fet un xut buscant el contrapeu de Joan García, que s’ha estirat molt bé per evitar l’1-0 (28’). El filial periquito no ha perdonat en la tercera gran ocasió que ha tingut. Després d’un corner a favor olotí, Jutglà ha conduït una contra de llibre per cedir l’esfèrica a Jofre, que davant Ballesté ha picat l’esfèrica per clavar-la a l’escaire. La diana visitant ha deixat encara més glaçat l’ambient al municipal, i és que, novament l’Olot havia de remar amb el resultat en contra.

En la segona part, el conjunt dirigit per Raúl Garrido ha trepitjat més terreny rival però li ha costat generar perill real. En el 50, però, Kilian Grant gairebé fa l’empat amb una rematada que entre Joan García i Becerra han refusat el perill damunt de la línia de gol. Els olotins gaudien els millors minuts quan en el 71, l’intent de xilena, l’únic recurs que tenia, de Juan Delgado ha acabat amb una assistència a Xumetra, que amb el cap ha fet l’empat.

A partir del gol de l’Olot, l’enfrontament ha entrat en una dimensió nova. El joc s’ha trencat i cap dels dos equips ha pogut dominar l’esfèrica, que anava boja d’àrea a àrea. El marcador, però no s’ha mogut i els olotins han acabat amb deu punts la primera volta de la primera fase de la lliga.