1a divisió

L’Athletic colpeja i resisteix

Supercopa. Dos gols de Raúl García empenyen el Real Madrid a l’èpica en la segona part, però una diana de Benzema resulta insuficient i els bascos es veuran les cares amb el Barça a la final

REAL MADRID 1 ATHLETIC 2

REAL MADRID:Courtois, Lucas Vázquez, Varane (Nacho, 46’), Sergio Ramos, Ferland Mendy, Casemiro, Modric (Fede Valverde, 68’), Toni Kroos, Eden Hazard (Vinicius, 67’), Marco Asensio i Benzema (Mariano, 88’).ATHLETIC:Unai Simón, Ander Capa (Lekue, 68’), Unai Núñez, Íñigo Martínez, Balenziaga (Morcillo, 79’), Dani Garcia, Vencedor (Vesga, 68’), De Marcos, Muniain (Berenguer, 71’), Raúl García (Villalibre, 79’) i Iñaki Williams.GOLS:0-1 (18’) Raúl García. 0-2 (38’) Raúl García, de penal. 1-2 (73’) Benzema.ÀRBITRE:Martínez Munuera (col·legi andalús). Targetes grogues a Toni Kroos, Lucas Vázquez, Unai Simón, Ander Capa i Dani García.ESTADI:La Rosaleda (Màlaga).

L’Athletic Club serà el rival del Barça diumenge en la final de Sevilla, després de despatxar el Madrid gràcies a una bona primera part en què els blancs van anar molt a remolc i en què els gols de Raúl García van acabar sent definitius en la semifinal.

Potser contra un rival que no esperava, un Athletic molt agressiu i que va acceptar el risc de pressionar per tot el camp, una òptica no sempre habitual en els equips de Marcelino García Toral, el Madrid va tenir dificultats per treure la pilota des del darrere i per agilitar els seu joc. Els bascos, en canvi, van optimitzar molt bé les errades de Lucas Vázquez per enviar el partit amb un 0-2 al descans. El gallec, primer fallant una entrega, va permetre a Raúl García obrir el marcador i després cometent un penal sobre Íñigo Martínez, va fer encara més gran la ferida blanca, amb el navarrès novament convertint des del punt fatídic.

Obligat a canviar tendències en el pas pels vestidors, el Madrid va anar agafant temperatura per força i va fer sentir el rigor d’una semifinal, amb Marco Asensio estavellant fins a dues rematades a la fusta i amb Karim Benzema aprofitant una deixada de cap de Casemiro per superar Unai Simón, portant la nit de Màlaga a un final trepidant, amb el punta lionès veient com li anul·laven una segona diana per fora de joc i amb Sergio Ramos, en la seva habitual capacitat per invocar l’èpica, rematant de cap a prop del pal del conjunt bilbaí. Finalment, però, l’Athletic, que encara va haver de patir una revisió final del VAR a la seva àrea, va acabar quedant-se amb un partit que li permet jugar una altra final.

No hem entrat bé en el partit, i a partir d’aquí tot ha estat molt difícil. Hem de mirar endavant
Zinedine Zidane
ENTRENADOR DEL REAL MADRID
Ens enfrontarem a un gran rival com és el Barça, però aquí la clau és tenir idees clares com avui