2a divisió FEF

Una sagnia que passa factura

2a divisió B. L’Olot encara no ha mantingut la porteria a zero en cap dels 11 partits que ha disputat aquesta temporada. A més, els olotins només han aconseguit avançar-se en el marcador a casa contra el Lleida Esportiu (2-1) i al camp del Llagostera (1-1)

L’Olot va empatar contra el Cornellà un partit que en el minut 88 tenia controlat i guanyat després que dues dianes de Juan Delgado i Xumetra capgiressin la diana inicial d’Eloy Gila. Una successió d’errades pròpies culminada amb un penal innocent de Roger Escoruela a Guzmán va posar fi a totes les esperances de l’equip olotí d’escalar més d’una posició, enfilar-se fins als 13 punts i somiar amb tot –s’haurien situat a només tres punts de la zona de lluita per l’ascens a segona A i de ple en la batalla per accedir a la primera divisió FEF el curs vinent.

L’Olot està patint en defensa, un aspecte que tenia controlat la temporada passada, en què abans de la pandèmia va acabar com l’equip menys golejat del grup tercer amb 19 dianes en 28 jornades disputades. Enguany, en una primera fase ferotge i curta, els de la Garrotxa han encaixat ja 17 gols en només 11 partits jugats (no ha mantingut cap porteria a zero), una bestiesa en comparació, i el principal factor que està deixant els de Raúl Garrido al pou del subgrup A del grup tercer una jornada rere l’altra. Contra el Cornellà van caure dos gols més en contra; el darrer d’Agus Medina, això sí, des dels 11 metres, va coure pel minut (90’), com també va fer mal el que van rebre al camp del Llagostera en el 93, quan els olotins havien fet el 0-1 en el 90. Quatre punts que s’han esmunyit de les mans de l’Olot, que segur que els trobarà a faltar a l’hora de fer balanç al final del curs. “Tenim algunes llacunes a vegades i ho paguem molt car. Si millorem això podem estar més amunt, però ara hem de seguir remant. Estem dolguts ja que contra el Cornellà era un partit de tres punts. Hem estat molt superiors però seguim sense controlar els detalls, que són els que et marquen”, comentava al final del partit un destacat Albert Vivancos, Vivi, participatiu, recuperador i l’equilibri necessari en la medul·lar.

A més de la xacra que comporta la motxilla de gols encaixats, l’Olot només s’ha pogut posar al davant en el marcador en dos duels de lliga fins ara, contra el Lleida Esportiu (2-1) i al camp del Llagostera, un avantatge que li va durar tan sols dos minuts.

Dels més vulnerables

Entre els 102 equips que aquesta campanya militen a segona B repartits en cinc grups i dividits alhora en deu subgrups en total (vuit de deu equips i dos d’onze), l’Olot és el sisè equip que més gols rep. Els de la Garrotxa han rebut 17 dianes en 11 partits, els mateixos que el Socuéllamos i el Lorca Deportiva, però en deu enfrontaments. En el top 3 d’equips que més gols encaixen hi ha el Sevilla Atlético, amb 18 gols en contra; el CD Marino, amb 21, i el Barakaldo, amb 22, que té el dubtós honor a l’esquena.

Tancar l’aixeta rival i taponar la sagnia és el primer objectiu que han de completar ja en el pròxim partit a l’estadi Johan Cruyff contra el Barça B (diumenge a les 18.30 h). En atac, un dels tendons d’Aquil·les de cursos anteriors, sembla que els de Garrido han trobat el camí bo, i és que encadenen sis jornades veient la porteria rival, en total set dels últims vuit partits oficials que han jugat –contra el Poblense en la copa van fer dues dianes (1-2) però contra l’Osasuna no, en l’únic partit en blanc en aquest apartat (0-3).

DADES ESFEREÏDORES

19
gols
va encaixar el curs passat l’Olot en les 28 jornades que va jugar abans de la pandèmia
17
gols
ha encaixat ja l’Olot en les dotze primeres jornades, sense deixar encara cap porteria a zero

LES REACCIONS

Tenim algunes llacunes a vegades i ho paguem molt car. Si millorem això podem estar més amunt, però ara hem de seguir remant
Hem estat molt superiors però seguim sense controlar els detalls, que són els que et marquen
Albert Vivancos, ‘Vivi’
migcampista de l’Olot

ELS EQUIPS MÉS GOLEJATS DE TOTA LA SEGONA B

Barakaldo 22 gols / 10 p.
Grup 2, subgrup A
CD Marino 21 g. / 10 p.
Grup 4, subgrup A
Sevilla Atlético 18 g. / 10 p.
Grup 4, subgrup B
Lorca Dep. 17 g. / 10 p.
Grup 4, subgrup B
Socuéllamos. 17 g. / 10 p.
Grup 5, subgrup B
OLOT 17 g. / 11 p.
Grup 3, subgrup A
Patrocini

L’estrena de Juan Delgado

El partit contra el Cornellà va deixar alguna nota positiva al bàndol olotí. Si bé els de la Garrotxa mantenen dempeus el fortí del municipal –no hi perden en la lliga des del 8 de desembre del 2019, contra l’Oriola–, Juan Delgado va somriure després de fer el primer gol com a jugador de l’Olot. Buscat i desitjat, el d’Elda va estirar la cama en el moment oportú després que Soler fes un xut creuat que es va convertir en una deliciosa assistència per a l’atacant, que feia pocs dies havia admès frustració i ansietat per la falta de gol. “Per una part marxo content perquè amb el gol em trec un pes de sobre. La llàstima és que se’ns escapa el partit al final. Ara que ha entrat el primer espero que en vinguin més per poder ajudar l’equip”, declarava Juan Delgado al final del matx contra els del Baix Llobregat.

Una altra de les notes positives del partit va ser el retorn, amb bona nota, de Lluís Aspar a l’onze inicial de Raúl Garrido.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)