2a divisió FEF

El nou objectiu: no perdre dues categories de cop

La nova realitat. La derrota al camp del Badalona deixa l’Olot penjant d’un fil, de nou cuer i amb la zona tranquil·la de lluita per la primera divisió FEF a sis punts de distància

“El més sensat ara mateix és pensar que s’ha de lluitar per la permanència. La realitat és aquesta i, a partir d’aquí, el que hem de fer tots és disputar els sis partits de la primera fase al màxim per sumar el major nombre de punts i arribar als altres vuit partits de la segona fase en la millor situació possible.” Amb aquesta declaració plena de sinceritat el tècnic de l’Olot, Gabri Garcia, valorava la situació del seu equip després de perdre al camp del Badalona, un rival directe, encadenar la tercera ensopegada en la lliga (la segona amb ell en el càrrec) i la cinquena jornada sense vèncer (tres punts de quinze de possibles). I és que l’Olot està a punt de caure al precipici i és conscient que enguany haurà de lluitar per la permanència, un nou objectiu que s’ha convertit en primordial ja que el descens en el format actual i de cara al curs vinent de la competició per culpa de la Covid farà que els clubs perdin, a efectes pràctics, dues categories. La creació de l’anomenada anteriorment segona B Pro (denominada la campanya vinent primera divisió FEF) farà que l’actual segona B (segona divisió FEF) sigui la quarta categoria del futbol estatal i que la tercera divisió (tercera divisió FEF), en la qual cauen els equips que baixen enguany de segona B, passi a ser la cinquena categoria i no pas la quarta com en l’actualitat. Tot plegat, un drama, i més amb l’any i el curs del centenari en l’horitzó del club, una etapa en què sempre s’han posat grans esperances i il·lusions.

L’Olot va fer un partit fluix a Badalona i va tornar a encaixar un gol a pilota aturada. Els de la Garrotxa no han aconseguit lligar cap porteria a zero en els catorze enfrontaments que han disputat en la lliga i tan sols han sumat un punt a domicili, contra el Llagostera, després d’avançar-se en el minut 90 i rebre l’empat en el 93: “Tenim la missió d’aixecar l’ànim dels jugadors després d’una derrota que ens deixa molt tocats. Em preocupa l’aspecte anímic pel fet d’haver d’assumir aquest moment. Confio que a mesura que passin els dies ho veurem millor i que afrontarem els propers partits de la millor manera”, explicava Gabri en la roda de premsa posterior al matx contra el Badalona.

La hipotètica segona fase

L’Olot, com a inquilí de les últimes quatre posicions de la taula, disputaria la segona fase de la lliga contra els últims quatre classificats del subgrup B, només enfrontant-se a aquests integrants en duels d’anada i tornada. En l’actualitat, els rivals dels garrotxins serien l’Atlètic Llevant, el València Mestalla, l’Oriola i el Peña Deportiva. Entre els vuit últims classificats del grup tercer (ajuntant els dos subgrups), l’Olot estaria en la penúltima posició (setè), pel que fa a la mitjana de punts per partit, un fet que es tindrà en compte ja que en el subgrup A dels equips catalans hi ha un equip més (onze).

Els olotins han sumat 0,78 punts per partit i estarien lluny dels 1,1 que ha aconseguit l’Oriola, el tercer classificat, el primer que se salvaria del descens sempre que no sigui el tercer amb pitjor coeficient de punts per partit respecte a la resta dels integrants dels subgrups que juguin aquesta segona fase (baixen per defecte els cinc últims de cada subgrup de la segona fase per la permanència).

Després de les males sensacions de Badalona i el sotrac que va provocar la destitució de Raúl Garrido com a tècnic, l’Olot s’ha de posar al dia i aconseguir lligar un parell de bons resultats per mirar amb optimisme el futur immediat. Gabri, de moment, ha intentat reactivar l’equip amb un canvi de dibuix i l’entrada de jugadors menys habituals que han fet asseure futbolistes gairebé inamovibles dels onzes. Aquesta carta, de moment, no ha funcionat. Diumenge al camp del Prat, el penúltim classificat (a les 12 h), no hi ha marge d’error.

LES REACCIONS

El més sensat ara mateix és pensar que s’ha de lluitar per la permanència. La realitat és aquesta, i a partir d’aquí, hem de disputar els partits
Em preocupa l’aspecte anímic pel fet d’haver d’assumir aquest moment. Hem d’aixecar l’ànim
Gabri Garcia
entrenador de l’Olot

MITJANA DE PUNTS PER PARTIT A LA ZONA BAIXA

Espanyol B 1,23
Cornellà 1,18
Oriola 1,1
Peña Deportiva 1
AE Prat 0,91
València Mestalla 0,84
OLOT 0,78
Atlètic Llevant 0,77
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)