2a divisió FEF

L’Olot perd i dilapida les opcions de permanència (1-2)

Frenats. Els garrotxins cauen contra l’Hospitalet, un rival directe, i la permanència a través de la primera fase és un miracle. Acabar bé el primer tram i fer una bona segona volta, l’única via

L’Olot ha perdut 1-2 contra l’Hospitalet, un rival directe en la lluita per la permanència a segona B. Els olotins veuen com les seves opcions de salvació s’esfumen en la primera fase de la lliga i haurà de fer un final de primera fase i una segona fase excel·lent si vol tenir esperances i vol evitar caure dues categories de cop.

Els riberencs s’han avançat amb una diana de Cristian Gómez després d’un refús (24’), Xumetra ha empatat de seguida (27’). Eudald, però, després d’un penal protestat a favor dels garrotxins, ha posat l’1-2 definitiu tot i els intents dels de la Garrotxa per buscar, com a mínim, l’empat.

Els primers minuts han estat clarament de tempteig. L’Olot ha controlat la possessió i ha fet ballar de costat a costat l’Hospitalet mentre estudiava com fer mal ls riberencs. Sense idees, el rival s’ha fet més gran i ha sabut com atacar amb efectius i amb profunditat. Salinas és qui ho ha provat primer però des de la banda dreta a través de Diego és per on l’Hospitalet ha trobat una mina. En el 22, el central reconvertit al lateral ha rematat massa creuat quan tenia Marcos sol al punt del penal, i només dos minuts després els de Risueño s’han avançat a través de Cristian Gómez, que ha caçat un refús per definir de meravella amb l’interior i fer el 0-1.

La reacció dels de la Garrotxa ha estat brillant tot i el moment compromès que afrontaven. Quatre minuts després, Eloi ha filtrat molt bé una pilota a l’espai cap a Xumetra, que ha fet un control orientat i ha batut Aliaga (27’), posant l’empat de nou al marcador.

L’Olot havia fet el més complicat, que era aixecar-se del cop del rival, però en el 32 ha rebut una doble patacada que l’ha deixat estabornit. Primer Xumetra ha reclamat un penal força clar per un cop de One quan li havia guanyat l’esquena. En la mateixa jugada, l’Hospitalet ha trenat una contra de llibre que ha acabat amb una passada a l’espai per Eudald Vergés, que ha picat la pilota per damunt de Ballesté establint l’1-2. Una desgracia. I és que, els olotins han entrat en una fase espesa del partit sense saber com reaccionar. Els barcelonins han pogut fer mal a través de Diego i Christian Alfonso però la falta de punteria ha salvat als de Gabri Garcia.

En la segona part, l’Olot ha sortit a l’atac, amb cor, però també amb cap. Els olotins han mogut molt bé la pilota i jugant en camp contrari. En el 52, Xumetra gairebé empata aprofitant una centrada xut de Soler al segon pal. Aliaga ha tapat molt bé l’espai i ha refusat el perill. Els minuts passaven i l’Hospitalet ha jugat bé les seves cartes per refredar la rauxa olotina. Ho ha aconseguit ja que l’Olot no ha generat més perill fins que Xumetra ha tornat a perdonar una ocasió clar. Pol Prats ha recuperat una pilota a la zona de tres quarts, s’ha precipitat en la centrada però el refús Xumetra l’ha enviat a fora fregant el pal (80’). Els ànims i els nervis olotins han anat a més i l’Hospitalet ha pogut fer el tercer quan Marcos ha rematat amb el cap al segon pal a la fusta i One i Jorquera no han aprofitat dos refusos (81’).

L’Olot ho ha intentat sense encert ni sort sense poder evitar una derrota que l’enfonsa en la classificació i li resta moltes esperances en la lluita per la permanència.