Champions

El PSG sorprèn el Bayern en un duel estel·lar (2-3)

Lliga de Campions. Les genialitats de Neymar i Mbappé donen un avantatge parcial als parisencs davant uns alemanys que han merescut molt més pel futbol i les ocasions creades

Bayern 2 PSG 3

BAYERN:Neuer; Pavard, Sule (Boateng, 42’), Alaba, Lucas Hernández; Kimmich, Goretzka (Alphonso Davies, 33’); Sané, Muller, Coman, Choupo-Moting.PSG:Keylor Navas; Dagba, Marquinhos (Ander Herrera, 30’), Kimpembe, Diallo (Mitchel Bakker, 46’); Gueye, Danilo; Di María (Kean, 71’), Draxler, Neymar (Rafinha, 90’), Mbappé.GOLS:0-1 (3’) Mbappé; 0-2 (28’) Marquinhos; 1-2 (37’) Choupo-Moting; 2-2 (59’) Muller: 2-3 (67’) Mbappé..ÀRBITRE:Mateu Lahoz. T.G: Lucas Hernandez (35’); Draxlez (61’); Kimmich (70’); Boateng (72’); Choupo-Moting (89’).

Partit d’alt voltatge el que s’ha viscut aquesta nit a l’Allianz Arena de Munic. Un duel digne dels dos finalistes de l’edició anterior de la Champions acaronat sota una fina neu que ha fet pensar en un dia de Nadal que no pas d’una mes primaveral com l’abril. Capricis meteorològics, a banda, el guió ha estat digne d’un senyor partit: electritzant per moment; intens i coratjós. El Bayern era la màquina perfecta. Ho és des de fa temps i té previst allargar el seu regnat a Europa (a la lliga domèstica fa anys que no té rival). Però el PSG ha sorprès al conjunt local gràcies a la genialitat de Neymar. El brasiler, lesionat en l’eliminatòria davant el Barça, ha tret a passejar la seva classe mundial. Dues assistències seves han desballestat la perfecció germànica. El primer regal, a Mbappé, amb una assistència profunda que el davanter francès ha recollit per clavar un xut sec que s’ha esmunyit sota les cames de Neuer. Gol matiner per escalfar l’ambient. Neymar ha semblat, per moments, trobar-se en una platja del seu Brasil natal i ha tornar a inventar-se una deliciosa assistència que ha agafat a contrapeu a la defensa muniquesa. Marquinho, amb ADN carioca, ha desxifrat la genialitat del seu compatriota per plantar-se davant de Neuer. El central, com si fos un davanter de classe mundial, ha controlat la pilota i de xut creuat feia el segon. 0-2 sorprenent i contundent en els dos únics xuts dels francesos en mitja hora de partit. Un cop letal i d’aquells que desfan la moral, però el Bayern no és un qualsevol. És l’aristocràcia del futbol davant un nouvingut com el PSG que li vol treure la cadira no l’entregaria fàcilment. El bombardeig bavarès ha estat intens i de les genialitats de Neymar s’ha passat a les aturades miraculoses de Keylor Navas. La resistència ha durat fins el 37’ quan Choupo-Moting ha rematat una deliciosa assistència de Pavard per la dreta. La llei de l’ex ha trucat a la porta i el camerunès, recanvi del lesionat Lewandowski, ha retallat distàncies.

El dinamisme del Bayern ha seguit després de la represa. Els locals han mostrat més contundència i profunditat en les seves arribades, però els de Pochettino ha mostrat una resistència digna d’un DJ en plena ressaca estival. La sort dels parisencs ha tocat a la seva fi. Kimmich ha connectat una bona assistència que Muller, el sempitern i irreductible jugador de les mil cares, ha fet l’empat. Els alemanys han aconseguit un empat que ha fet justícia pels seus mèrits i ha demostrat la seva resistència de campió. Tot i això, el PSG no ha dit la seva última paraula i Kylian Mbappé ha volgut deixar un d’aquells gols que quedaran desats en la memòria. Jugada ràpida de Di María que assistia pel crac francès. Mbappé ha fet un parell de ziga-zagues davant de Boateng per clavar una fuetada al pal curt. Neuer no l’ha ensumat. Doblet del noi d’or del futbol francès. Mbappé està en un gran moment. 4 gols en l’eliminatòria davant el Barça i ara dos més a Allianz. Així és el futbol: eficàcia. El Bayern ha posat el futbol i les ocasions, però la genialitat de Neymar i Mbappé han fet la diferència. Però la pregunta a fer-se és si aquest 2-3 serà prou bagatge per al PSG en la tornada al Parc dels Prínceps i assolir les semifinals. Els de Pochettino hauran d’elevar el nivell al seu feu perquè el Bayern no tindrà el punt de mira tan desviat dos partits consecutius. En tot cas, el regal d’aquesta nit ja queda en la videoteca. Nit de Champions. Nit de futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)