2a divisió FEF

L’Olot s’impulsa i veu la llum

2a divisió B. La victòria al camp del València Mestalla, la primera a domicili de la lliga, dona ales als de Gabri Garcia, que també encadenen dues jornades guanyant per primera vegada

Si una cosa provoca el format de la competició d’aquesta temporada és que en qüestió de dues setmanes tot pot canviar d’aire. El que abans era negre ara és blanc, o a l’inrevés. I si no, que ho expliquin a l’Olot, que va tancar la primera fase enfonsat perdent el partit ajornat al camp de l’Espanyol B i que ara, després de dues victòries consecutives per arrencar la segona fase, veu més possible que en els últims mesos evitar el descens a tercera. Dues victòries, contra l’Atzeneta a casa (1-0) i la de dissabte al camp del València Mestalla (0-1), molt sofertes però encara més valuoses, i és que han fet canviar les sensacions que transmet l’equip garrotxí.

El triomf al camp del València Mestalla va ser d’aquells que fan desaparèixer tots els fantasmes de cop, perquè per primera vegada aquesta temporada l’Olot ha encadenat dues victòries. I per si no n’hi havia prou, per fi s’ha estrenat fora de casa, on no guanyava en lliga des del 29 de febrer del 2020, quan va golejar l’Espanyol B (1-5) –en la copa sí que va guanyar al camp del Poblense (1-2)–. “Som conscients que no hem aconseguit res però ens mereixíem una victòria així perquè fa mesos que patim molt”, va comentar a Ràdio Olot després de la victòria contra el València Mestalla el gran protagonista, Eloi Amagat, que va ser l’autor del gol del triomf i que confia que sigui només el primer pas. “Avui l’equip s’ha alliberat. Hem tingut molts entrebancs, però no són una excusa perquè el club no es mereixeria baixar a tercera. No hem estat a l’altura en la primera fase però ara comencem de zero i encadenar dues victòries és una injecció de moral que s’ha de notar. Tenim un equip madur i amb experiència i hem fet un pas més cap a l’objectiu”, va afirmar.

Sense mirar els altres

El més important de les dues victòries amb què l’Olot ha arrencat la segona fase, més enllà de la injecció de moral i confiança, és que després de moltes setmanes, i fins i tot mesos, els de Gabri Garcia poden afrontar els sis partits que queden centrant tots els esforços en ells mateixos. I és que les ensopegades de l’Hospitalet, que va perdre contra la Peña Deportiva (2-0), i l’Espanyol B, que va caure derrotat a Oriola (2-1), han ajustat la lluita per la permanència a la segona divisió FEF al màxim. Tant que els olotins ja són a només un punt del tercer, l’Hospitalet, i a dos del segon, el filial blanc-i-blau;a tres, més el condicionant del coeficient de punts, hi ha le Peña Deportiva, que lidera el grup. La millor notícia, però, és que l’Olot depèn d’ell mateix per acabar entre els tres primers classificats, i és que en cas de guanyar els sis partits que queden superarà, com a mínim, el conjunt eivissenc –podria empatar a coeficient però tindria el goal average guanyat.

Aquest fet, quan encara queda tant, pot ser que no serveixi de gaire res, però després de setmanes i setmanes fent anar la calculadora, rebre diumenge l’Oriola podent ignorar del tot el que passa a la resta de camps és una tranquil·litat que fa només quinze dies era impensable.

DOSI DE CONFIANÇA

Després de guanyar els dos primers partits de la segona fase l’Olot depèn d’ell mateix per no baixar a tercera

EL PROTAGONISTA

No hem estat a l’altura en la primera fase però comencem de nou i hem fet un pas més
Eloi Amagat
migcampista de l’olot

BEN COL·LOCATS

Som conscients que no hem aconseguit res però ens mereixíem una victòria així. Guanyar dos partits seguits ens dona moral
Amb el ple de punts en la segona fase l’Olot ja és a un punt del tercer i depèn d’ell mateix

Eloi Amagat es retroba amb el gol cinc anys i un dia després

Eloi Amagat va arribar a l’Olot en el mercat d’hivern de la temporada 2018/19 després d’una etapa al New York City. Va debutar amb la samarreta vermella, curiosament, al camp del València Mestalla el 10 de febrer del 2019 sortint des de la banqueta, en un duel que va acabar amb derrota dels garrotxins (2-0). Dissabte, en canvi, el migcampista de 35 anys va acabar amb molt millors sensacions el matx a l’Antonio Puchades, i és que en el minut 80 va rematar de cap al fons de la porteria una centrada mil·limètrica de Blázquez i va marcar l’únic gol del partit (0-1). No és un gol qualsevol, ja que, a més de donar a l’equip olotí tres punts importantíssims que fan créixer i molt les seves possibilitats d’evitar el descens a tercera, és la primera diana que Eloi Amagat marca com a jugador de l’Olot. Va arribar en el partit número 56 –n’ha jugat 53 de lliga i tres de copa– del migcampista amb la samarreta olotina, però és que, a més, trenca una gran sequera personal, ja que feia cinc anys i un dia que Eloi Amagat no veia porteria. L’últim gol que va marcar el gironí en partit oficial va ser a segona divisió A amb el Girona el 9 d’abril del 2016 al camp del Lugo, en el duel corresponent a la jornada 33, que va acabar amb empat a un.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)