3a divisió FEF

DAVID VILAJOANA

ENTRENADOR DE L’EUROPA

“Hem anat a buscar el resultat sempre”

“La mentalitat ha estat que havíem de sortir a guanyar cada partit perquè sumar donava rèdits”

L’Europa ha aconseguit un ascens que feia 27 temporades que buscava. L’històric club de la Vila de Gràcia ha pujat a la segona divisió FEF (quart nivell de la competició estatal) després d’un curs espectacular guiat pel seu tècnic, David Vilajoana (Barcelona, 1969).

Què suposa per a l’Europa aquest ascens?
L’Europa és un equip fundador de la primera divisió espanyola i que, per circumstàncies, va anar a menys. Pujar a segona FEF implica recuperar una divisió estatal més enllà de la tercera. Feia 27 anys que no estàvem en aquesta categoria i per al club suposa un salt qualitatiu.
L’Europa sempre ha estat un lloc amb certa pressió. Això ha afectat en aquesta travessia pel desert?
És un club amb una idiosincràsia pròpia i això, vulguis o no, sempre condiciona. Per als entrenadors, ha estat una cadira elèctrica, és un club molt exigent en què el soci té vius els records i les expectatives sempre són altes i costen de gestionar. Conjugar les expectatives amb el nivell organitzatiu o econòmic és difícil per a directives, entrenadors i jugadors. És un club amb molt d’arrelament a la Vila de Gràcia, amb molta història al darrere i que té molta personalitat.
Com ha aconseguit sobreposar-se a això, l’equip?
Des que vaig arribar, l’objectiu era arrelar l’equip i enganxar la gent. Feia anys que era al filial i feia alguns anys que l’equip no aportava trempera. Aleshores volia un equip que fes trempar la gent, alegre, divertit i que anés a buscar els partits. Amb tot, han arribat els resultats, i ha estat tot oli en un llum.
Què suposa per a la plantilla?
Una satisfacció brutal. Això ja no els ho treu ningú, estaran en els llibres d’or de la història d’aquest club. És un premi a l’esforç que han fet després de dos anys molt complicats. A més, hi ha molta gent de la casa, sortida del futbol de base, de manera que la identificació de la plantilla ha estat molt alta.
Quina ha estat la clau de l’ascens?
El vestidor. És un grup de jugadors molt compromès. Un bloc. Hi ha gent que diu que potser no tenim el millor jugador de tercera en cap posició, però hem tingut 22 jugadors que, amb totes les dificultats de lesions o virus, han sabut respondre. Hem disposat d’un equip homogeni, amb jugadors de nivell alt.
No sé si el fet de tenir un inici tan fort era una cosa a tenir en compte en l’inici de temporada...
No hem abaixat el llistó en tot el curs. La mentalitat ha estat que havíem de sortir a guanyar cada partit perquè sumar donava rèdits. Hem anat a buscar el resultat sempre, fos quina fos la circumstància. Una mentalitat d’anar a puntuar per aconseguir els tres punts. Ells s’ho han cregut i hem anat a buscar sempre els partits.
A més, ho han fet practicant un futbol d’autor...
M’hi veig reflectit, sí. Si els meus equips no fan el futbol que jo tinc al cap, no estic satisfet. A més, han arribat els resultats. Els jugadors han sabut interpretar el que volíem.
Tot i que el camp no hi ajudava gaire...
Li he de dir que jo soc d’una generació que jugava en camps de terra; per tant, els joves d’ara estan molt malacostumats... Però sí que és veritat que ha estat molt complicat, el camp és un desastre, hi ha forats, és molt dur, les caigudes per als porters són terrorífiques.
Comencen a planificar el curs vinent?
Ara estem centrats a aconseguir el títol de lliga, que dona accés a jugar la copa. Des del 1963 no guanyem la tercera i busquem el premi a la regularitat i al bon joc de l’equip. Cal no canviar la mentalitat que ens ha portat fins on som ara i ja hi haurà temps de planificar la propera temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)