2a divisió FEF

Promoció d’ascens a 2a divisió A

Els més rics de Múrcia

L’UCAM ha agafat el relleu del Real Múrcia, recent descendit a la tercera divisió, com l’equip més prolífic d’una regió tradicionalment prolífica en el futbol estatal

El Barça B s’enfrontarà a un equip que no s’ha acabat d’estabilitzar en el futbol professional tot i els seus intents

La crisi econòmica del 2008 va provocar una caiguda estrepitosa de l’esport professional a Múrcia. Tretze anys després, la Universitat Catòlica San Antonio s’ha consolidat com l’entitat salvadora de l’elit esportiva en una regió antigament moguda pels vaivens del diner públic.

L’UCAM, que té diversos equips en les primeres divisions d’altres disciplines a més de diversos participants olímpics a les seves files (entre ells, la badalonina Mireia Belmonte), necessita, però, refermar-se en el mapa futbolístic estatal sent un equip recognoscible en el futbol professional. Ho intentarà una vegada més en la promoció d’ascens que comença diumenge, amb el Barça B com el seu rival.

L’UCAM està entre els equips de la segona B que més diners han gastat en la seva plantilla aquesta temporada (al voltant del milió i mig d’euros). Amb un equip en la lliga ACB de bàsquet, la inversió en l’equip de futbol sempre ha estat prou destacada però les coses mai no han acabat de rutllar.

Des del 2011, quan va absorbir el Costa Cálida, l’UCAM només ha jugat una temporada a la segona divisió (va aconseguir l’ascens amb l’actual entrenador, Salmerón) i va disputar quatre promocions d’ascens en les últimes vuit temporades a segona B. Tot plegat, mentre el Real Múrcia, l’equip històric de la regió, enfila el camí cap al descens a la tercera divisió tot registrant un deute que se situa entre els 25 i els 30 milions d’euros.

El mecenes

El responsable de l’auge de l’UCAM Múrcia com a entitat esportiva és el seu president, José Luis Mendoza, un empresari nascut a Cartagena molt ben relacionat amb el Partit Popular i amb l’Església catòlica (enviava assignacions regulars al papa Ratzinger).

Mendoza s’ha caracteritzat per les seves paraules contra el matrimoni homosexual –“El matrimoni homosexual és una abominació als ulls de Déu”, va assenyalar el 2016– o, més recentment, en referència al coronavirus: “En cada generació apareix l’anticrist i aquells que el serveixen amb gran poder volent usurpar el nom de Deu”, va dir, alhora que va mencionar Soros i Bill Gates: “Ens volen controlar amb microxips.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)