2a divisió FEF

El Llagostera recupera les regnes del somni

2a divisió B. Els gironins tornen a dependre de si mateixos per aconseguir l’ascens, però hauran de capgirar la mala dinàmica a domicili al camp de la Nucia per tenir la paella pel mànec en l’última jornada contra l’Hèrcules

La victòria contra l’Atlètic Llevant al municipal (2-0) ha deixat una ressaca molt dolça al conjunt gironí, perquè els d’Oriol Alsina tornen a tenir a les seves mans jugar la temporada que ve a la primera divisió federació. Un objectiu que ja no depenia de si mateixos després de perdre dimecres passat al Rico Pérez contra l’Hèrcules, però que ara ha tornat a canviar després que el conjunt alacantí empatés al camp del Badalona.

Els números per a les dues jornades que queden són molt senzills, però alhora complicats. El Llagostera acabarà entre els dos primers classificats del grup D i per tant assolirà l’ascens si guanya els dos partits de lliga que li queden. El primer serà diumenge al camp de la Nucía i, el segon, el cap de setmana següent a casa contra l’Hèrcules, que ara mateix és el segon classificat per coeficient –té un punt menys però un partit ajornat contra el Lleida, que es jugarà dimecres de la setmana que ve–, però que veuria com el Llagostera el supera en la taula si suma els sis punts que li resten per disputar. Això no vol dir que el Llagostera estigui obligat a sumar els sis punts per acabar entre els dos primers, ja que en podria fer prou amb quatre si la resta de resultats l’acompanyen. Perquè fos així els gironins haurien d’esperar que l’Hèrcules guanyés aquest cap de setmana el Cornellà i que el Lleida no sumi els nou punts que li queden per disputar. En aquest cas el Llagostera empataria a punts amb el Cornellà però acabaria al davant per la diferència de gols particular, i acabaria primer o segon independentment del que faci l’Hèrcules.

El repte és a domicili

Els gironins han arribat fins aquí en gran part gràcies als bons resultats a casa, on encadenen cinc victòries, sis en els últims set partits i més d’un any sense perdre. Amb això, però, no n’hi haurà prou, i és que el Llagostera visita aquest diumenge la Nucia amb l’obligació de, com a mínim, empatar. I aconseguir-ho, veient la mala ratxa a domicili, no serà gens fàcil, ja que els valencians també s’estan mostrant molt forts a casa, on en aquesta segona fase han sumat set punts de nou possibles –a fora ho han perdut tot.

Per tant, el Llagostera haurà de recuperar la versió lluny de casa que va oferir al principi de lliga i oblidar aquests últims mesos, en què ha encadenat quatre derrotes i sis partits sense guanyar.

L’estrena en lliga d’Andreu Guiu

Una de les peces clau en la victòria contra l’Atlètic Llevant va ser Andreu Guiu. L’extrem tarragoní va ser un dels damnificats en l’onze d’Alsina; però, tot i així, va sortir en la segona part disposat a resoldre el partit i ho va aconseguir, perquè Guiu va assistir Sascha en l’acció de l’1-0 i va marcar el definitiu 2-0 en una acció individual brillant, que li va permetre signar un dels gols de la temporada. És el primer gol del tarragoní en lliga amb el Llagostera. Fins ara només havia vist porteria en la primera eliminatòria de la copa federació contra l’Eixea (2-1).

Pitu, titular dos anys després

L’onze inicial d’Oriol Alsina per rebre l’Atlètic Llevant va incloure una gran sorpresa, la presència del capità Pitu Comadevall en l’onze. El saltenc fins ara només havia disputat en la lliga 58 minuts repartits en cinc partits, però en una cita clau per a les aspiracions dels gironins va ser l’escollit per reforçar el centre del camp acompanyant Cortés i Juvi. És la primera titularitat del capità després de la greu lesió al genoll que es va fer fa gairebé dos anys en l’anada de l’eliminatòria per l’ascens a 2a divisió B contra el Portugalete i que el va tenir tota una temporada aturat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)