2a divisió FEF

L’Olot guanya l’Oriola i s’apropa a la salvació (1-3)

Un pas més. Els de la Garrotxa encadenen tres triomfs amb Miquel Àngel Muñoz a la banqueta però amb la victòria de l’Espanyol al camp del Peña Deportiva (1-3) no depèn de si mateix

L’Olot ha guanyat la batalla a Los Arcos i ha superat 1-3 l’Oriola. Els de la Garrotxa s’han avançat en la segona part gràcies a un gol d’Eloi Amagat (52’) i, després de controlar al rival lluny de l’àrea, dues contres de llibre executades per Pol Prats han sentenciat el matx (83’ i 89’). Els olotins esperen els resultats definitius per saber si dependrà d’ell mateix en l’última jornada de la segona fase.

La primera part ha estat igualada, com era previsible, entre dos equips que s’hi jugaven l’existència a segona divisió FEF. Els primers minuts han estat de tempteig, amb un Oriola tancat i l’Olot reconeixent i adaptant-se al medi. En el 18, Barnils ha gaudit d’una bona ocasió quan no s’ha pensat dues vegades un xut des de la llarga distància que ha fet lluir Aitor Arias.

Els locals han intentat estirar línies i imposar el ritme després del primer avís garrotxí però els ha costat generar perill. De fet, només a través d’alguna centrada o de la pilota aturada han fet treballar als defensors olotins. L’equip dirigit per Miquel Àngel Muñoz ha aguantat el tímid canvi de ritme de l’Oriola i ha gaudit d’una nova ocasió quan Xumetra i Joel Arumí han conectat. El de l’Estartit ha fet l’obertura a banda esquerra i el jove lateral ha fet una bona centrada al cor de l’àrea on hi arribava l’atacant empordanès, que ha canviat la trajectòria de la pilota però ha topat amb Aitor Arias (29’).

En la segona part, l’Olot ha fet el més difícil, avançar-se en el marcador. El matx se li ha posat de cara quan en el 52, Xumetra ha iniciat una contra i ja al vèrtex de l’àrea ha cedit a Eloi Amagat. El gironí ha controla i amb sang freda ha retallat a un contrincant per colar la pilota en l’única escletxa que podia per fer gol. L’enfrontament ha agafat un escenari encara més diferent quan Olmedo ha vist la segona targeta groga per simular un penal. A l’Oriola li han entrat les presses ja que era equip de tercera FEF i l’Olot ha aplicat tranquil·litat, defensant-se amb ungles i dents buscant les contres. N’ha trobat un parell de bones però Juan Delgado, amb un xut creuat ha vist com Aitor Arias refusava el perill (67’) i Pol Prats no ha definit bé (69’).

El control de l’Olot ha estat absolut i ha controlat l’embranzida local. I és que, en tres minuts ha acabat de trencar el partit al seu favor amb dos gols a la contra de Pol Prats. El primer després d’aprofitar una passada filtrada de Pedro, que l’ha deixat ben sol (83’) i el segon definint molt bé davant Aitor Arias al pal curt (86’).

L’Oriola ha fet el gol de l’honor amb un xutàs de Marí, que ha engaltat un refús després d’un corner, un llançament imparable per a Ballesté (89’).

Tot i l’alegria dels tres punts, amb la victòria de l’Espanyol B al camp del peña Deportiva, els olotins no depenen a hora d’ara d’ells mateixos. Això sí, una derrota del Prat dimecres a Santa Eulària podria canviar-ho tot.