2a divisió FEF

L'ascens és el premi a la insistència del Cornellà

Ha firmat una nova temporada d’èxit des de la tranquil·litat i la perseverança. Els del Baix Llobregat han ascendit a la primera divisió FEF després de fer un gran paper en la copa eliminant l’Atlético i plantant cara al Barça en els setzens

En una temporada diferent pel format que tenia la segona B i plena de condicionants, amb el coronavirus com a actor principal, els clubs que han aplicat més tranquil·litat en els moments durs per als seus equips i més traça en les decisions clau, s’han vist recompensats pels resultats. Un dels clubs que ha exemplificat millor totes aquestes variables ha estat el Cornellà, que quan més ha patit en la primera fase de la lliga –els del Baix Llobregat van estar diverses jornades en zona de fase de permanència–, més calma i confiança va demostrar l’entitat en el seu tècnic, Guillermo Fernández Romo (que el curs vinent entrenarà al Racing). Gràcies a un bon tram final de la primera fase amb cinc victòries en vuit partits –algunes de mèrit com contra l’Andorra (1-2) o el Nàstic (2-1)–, els cornellencs van poder evitar patiments per accedir a la segona fase en la lluita per ascendir a la primera divisió FEF. Alliberats de la pressió al fracàs i amb la plantilla en un estat òptim de forma, els de Romo han firmat una brillant segona fase per sumar tretze punts dels divuit possibles i accedir a la nova categoria a falta d’una jornada per a la conclusió, tot un èxit.

El Cornellà, que fa anys que té clar el rumb que vol agafar, no s’ha immutat davant del temor i amb el cap fred ha dotat a l’equip de la calma necessària per revertir la situació i aconseguir l’objectiu fixat.

Brillants en la copa

Paral·lelament a la seva trajectòria en la lliga, els del Baix Llobregat van firmar la millor participació de la seva història en la copa, un fet que segur que els va despistar en el campionat. Els verds van enfrontar-se en la primera eliminatòria al Marino (0-1) i en la segona van rebre el premi de jugar al municipal contra l’Atlético, posteriorment campió de la primera divisió. Els de Romo van estripar tots els pronòstic i van guanyar als del Cholo Simeone trobant-se amb el Barça en els setzens de final per caure derrotats, però, plantant cara als de Ronald Koeman fins a portar-los a la pròrroga (0-2). Amb la copa aparcada, el Cornellà va començar a carburar en la lliga per esvair els dubtes.

Noms propis

La temporada del Cornellà ha tingut diversos protagonistes gràcies al joc coral que practica habitualment. Ramon Juan s’ha erigit com un dels millors porters de la categoria amb les seves aturades i jugadors com Agus Medina (7 gols), el capità Eloy Gila (6), o els atacants Chiki (6) o Pablo Fernandéz (3) han estat els estilets ofensius, ben secundats per futbolistes amb molta experiència com Albert Dorca, Borja Garcia, Iván Guzmán o Pol Moreno. Com cada estiu, algun dels futbolistes del Cornellà segur que tindran alguna proposta per recalar en un altre club, com ja ha fet el propi entrenador.

I és que, pocs dies després d’acabar la segona fase de la lliga, el club i Guillermo Fernández Romo van anunciar que els seus camins se separaven després de dues temporades lligats. El tècnic madrileny ja ha estat presentat pel Racing de Santander, que la campanya vinent també militarà a la primera divisió FEF com el Cornellà, però presumiblement, ho farà en un projecte amb més recursos i més ambició.

De nou, serà un estiu llarg i amb molta feina als despatxos del club presidit per Alex Talavera, per lligar la continuïtat de jugadors importants, però també per reestructurar una plantilla que competirà en el nou escenari de la primera divisió FEF, en teoria, una categoria més professional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)