Champions

Guardiola torna a les portes de l’Olimp

Champions. El català torna deu anys després a una final, en què el seu City s’enfrontarà amb un Chelsea reforçat

Una dècada després, Pep Guardiola torna a una final de la Champions League. Després de 3.654 dies d’espera, d’haver-s’hi quedat a les portes en totes les edicions en què va dirigir el Bayern i d’haver vist frustrats els seus intents amb un Manchester City encara tendre competitivament, el tècnic de Santpedor torna a l’escenari que un dia va governar amb elegància, al partit decisiu d’un torneig que va guanyar dues vegades amb el Barça i que el va elevar a l’Olimp de les banquetes. Amb una dècada de lapse i després d’haver matisat el seu futbol, però sempre amb un estil alegre i de possessió, el català es planta a les portes de la glòria per primera vegada lluny de casa, en un Manchester, això sí, que des del primer dia s’ha sentit molt seu. “Seré mancunian la resta de la meva vida”, va professar a finals del 2018, còmode en una ciutat i sobretot en un club que li han ofert el confort i els estímuls que segurament al seu dia se li van esgotar a Barcelona. “El City dona a l’entrenador tot el que necessita. Inversió, per descomptat, però no només això”, va argumentar ahir el tècnic català. “Tinc amics a la junta directiva i els jugadors em veuen com l’entrenador perquè tinc el suport dels que estan per sobre. No puc demanar res més”, va continuar a poques hores de jugar el partit més important de la història del Manchester blau cel. “Som uns afortunats; molt”, va dir ahir, ja a Porto, un Guardiola que va transmetre aquell missatge de seguretat tan propi d’ell a poques hores de veure’s les cares amb el Chelsea a Do Dragão: “Sé exactament com vull jugar i amb qui jugarem, així que no molestaré gaire els jugadors, que estan nerviosos i ansiosos, però això és normal. Sé el que els he de dir.”

Campió de la Premier League amb molta autoritat aquesta temporada, el City es disputarà l’orelluda contra un Chelsea que, això sí, s’ha redimensionat des de l’arribada de Thomas Tuchel a la banqueta, amb qui Guardiola manté una relació molt positiva de la seva etapa a Alemanya i que ha dut el club de l’oest de Londres a una altra dimensió, sobretot en l’aspecte defensiu. Des de l’arribada del tècnic bavarès a la banqueta, el Chelsea només encaixa 0,55 gols per partit i, encara que no és gaire productiu de cara a la porteria rival, ha guanyat en fiabilitat, i de fet en els dos enfrontaments directes contra el City des d’aleshores (semifinals de la FA Cup i Premier League), s’ha imposat en les dues ocasions. “Segurament el City és el millor equip d’Europa ara mateix. Han obert una gran bretxa en la lliga, però ja la vam tancar durant 90 minuts a Wembley i també en el partit que vam jugar a Manchester. Tinc plena confiança en els meus futbolistes, que estan molt convençuts del que hem de fer”, va dir ahir un Tuchel que va reconèixer que enfrontar-se a Guardiola no és un repte qualsevol. “Contra ell sempre és molt complicat, però no és un partit de tennis entre ell i jo.”

Kanté i Mendy, a punt

Fonamentals en els esquemes de Tuchel a la banqueta, tots dos es van poder exercitar amb normalitat una vegada superades les seves respectives lesions en la sessió prèvia al viatge a Portugal i haurien d’estar disponibles de cara al duel. “N’Golo s’ha entrenat amb normalitat i espero que continuï així fins dissabte”, va dir el tècnic alemany sobre el migcampista, clau en la semifinal contra el Madrid

11 Partits guanyats 8

1 Partits empatats 3

0 Partits perduts 1

25 Gols a favor 22

4 Gols en contra 4

RODES DE PREMSA

Sé exactament com volem jugar i amb qui. Som molt afortunats de poder ser aquí
Pep Guardiola
ENTRENADOR MANCHESTER CITY
Contra Guardiola sempre és difícil, però no és un partit entre ell i jo. Tenim confiança
Thomas Tuchel
ENTRENADOR DEL CHELSEA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)