Eurocopa

El primer triomf d’Àustria, contra la debutant Macedònia (3-1)

Grup C.

La selecció d’Àustria ha aconseguit guanyar el seu primer partit en una fase final d’Eurocopa aquesta tarda, davant la debutant Macedònia del Nord (3-1). Els austríacs han hagut d’esperar a la tercera participació en la fase final del torneig continental per tastar el sabor del triomf. Lainer, Gregoritsch i Arnautovic han marcat per a l’equip de Franco Foda i Pandev, pels d’Igor Angelovski.

Els macedonis no estaven patint gaire en l’arrencada del partit, fins que Sabitzer ha trencat la seva defensa amb una assistència magistral, en diagonal, d’esquerra a dreta, que Lainer ha aprofitat per enviar la pilota a la xarxa. Poc abans del minut 20 els austríacs s’han vist per davant en el marcador gràcies, en bona part, al talent del migcampista del Leipzig que, poc després, ha tornat a enviar una passada de mig gol, en aquest cas a Kalajdzic, Dimitrievski, però, ha tapat la rematada. El porter de Rayo ha defensat la porteria de la seva selecció el mateix dia que el seu equip jugava el primer partit de la final per l’ascens a primera divisió, contra el Girona.

Semblava, en tot cas, una tarda plàcida per a la selecció d’Àustria però una acció desgraciada, poc abans de la mitja hora de joc, ha regalat l’empat al seu rival i l’ha ficat en el partit: errada inexplicable d’Alaba i del porter, Bachmann, i la pilota morta a la frontal de l’àrea perquè Pandev marqui a plaer.

S’ha arribat al descans amb empat a un i el duel igualat. El panorama no ha canviat després del descans: Àustria ha volgut portat la iniciativa i Macedònia, ben plantada al darrere, ha mirat de colpejar en algunes fogonades de Bardhi. S’ha arribat al tram final sense oportunitats clares fins que, de nou, una gran passada des de l’esquerra, en aquest cas de David Alaba, ha desencallat el partit a favor dels austríacs. Gregoritsch ha posat el peu, anticipant-se a l’acció de la defensa, per signar el 2-1. N’hi ha hagut més: en l’últim sospir, un altre jugador que Fode ha fet sortir des de la banqueta, Arnautovic, ha tancat el resultat, aprofitant que Macedònia jugava desesperadament a l’atac.