Eurocopa

Txèquia conquereix Hampden Park amb dos gols de Schick (0-2)

Grup D.

La República Txeca lidera el Grup D de L’Eurocopa després de guanyar Escòcia a Hampden Park (0-2). Dos gols de Patrick Schick, especialment el segon, han fet emmudir el mític estadi escocès i han decidit un duel més brillant en la segona part que en la primera.

Durant el primers 45 minuts els escocesos han volgut donar ritme al partit, en contraposició a la pausa dels txecs. Robertson ha estat protagonista, apareixent pel costat esquerre en unes quantes ocasions. De fet, el lateral del Liverpool ha disposat de l’ocasió més clara fins que, poc abans del descans, Schick ha enviat a la xarxa, amb un cop de cap impecable, una centrada de Coufal.

El 0-1 ha provocat que Escòcia sortís obertament a l’atac en la segona part i el gol ha rondat les dues àrees durant els primers minuts: Marshall ha hagut d’intervenir, providencialment, davant Schick i Derida; Hendry ha enviat un xut al travesser i Vaclik ha fet una aturada sensacional, evitant l’empat. Finalment, qui ha vist porta ha estat, un altre cop, Schick. I de quina manera. En el minut 52, el davanter del Leverkusen ha xutat des del mig del camp, en veure el porter escocès avançat, i ha enviat la pilota entre els tres pals, glaçant el cor de Hampden Park. Gol colossal. Un altre golàs per a aquesta Eurocopa.

Amb 0-2 en contra, Escòcia s’ha abocat definitivament contra l’àrea de Vacklic, ha fet mèrits per retallar la diferència i ha provocat una sensacional actuació del porter txec. Steve Clarke ha posat tota la carn a la graella, donant entrada tots els davanters que tenia a la banqueta, però el marcador no s’ha mogut més.