Eurocopa

Portugal s’allibera al final

Grup F. El vigent campió d’Europa es desencalla en els últims minuts per acabar golejant la selecció d’Hongria (0-3)

Portugal ha acabat respirant a Budapest, després d’un partit per moments angoixant, en què li ha costat 84 minuts obrir la llauna i en què ha acabat golejant una selecció d’Hongria que s’ha defensat amb molt de caràcter. Al final, però, el conjunt de Fernando Santos ha acabat guanyant el partit innegociable d’un grup on ara s’haurà de veure les cares amb Alemanya i França.

En un Puskás Arena fins a la bandera –Budapest és l’única seu que accepta el 100% de l’aforament–, sobretot d’aficionats hongaresos, Portugal ha hagut de jugar un partit molt similar al d’Espanya contra Suècia, havent d’encarar una defensa excessivament tancada. I com als espanyols, als portuguesos els ha costat Déu i ajuda perforar la porteria d’un Peter Gulacsi que ha desbaratat diverses ocasions, des de xuts des de la frontal de Bruno Fernandes i Diogo Jota fins a una rematada de cap de Pepe. A diferència de la roja, però, Portugal ha acabat trobant el crit alliberat del gol, ja en el tram final, quan Raphaël Guerreiro ha embocat, amb un pèl de sort, una centrada de Rafa Silva al fons de la porteria.

Tot seguit, i ja en el tram final del partit, Cristiano Ronaldo ha aprofitat un penal sobre el propi Rafa per convertir-se, amb deu dianes, en el màxim golejador de la història de les Eurocopes i encara ha tingut temps, en una gran acció col·lectiva, de sumar l’onzè a la seva col·lecció.