Eurocopa

Bèlgica remunta al ritme de Kevin De Bruyne (1-2)

Grup B. Els diables vermells s’han vist superats en la primera part per una animosa Dinamarca. El mig del City il·lumina els de Robert Martínez en un segon acte de fantasia

Dinamarca 1 Bèlgica 2

DINAMARCA:Schmeichel, Wass ( Larsen, 62’), Kjaer, Christensen, Maehle, Delaney (Jensen, 73’), Vestergaard (Olsen, 85’), Hojbjerb, Braithwaite, Damsgaard (Cornelius, 72’), Poulsen (Noergaard, 62’).BÈLGICA:Courtois, Alderweireld, Denayer, Vertonghen, Meunier, Tielemans, Dedoncker (Witsel, 60’), Thorgan Hazard (Vermaelen, 90’), Mertens (De Bruyne, 45’), Carrasco (Eden Hazard, 60’), Lukaku.GOLS:1-0 (2’) Poulsen: 1-1 (55’) Thorgan Hazard; 1-2 (71’) Kevin De Bruyne;.ÀRBITRE:Bjorn Kuipers. T.G::Daniel Wass (55’); Damsgaard (70’); Jensen (82’); Eden Hazard (92’).

Partit emotiu el que s’ha viscut aquesta tarda sobre la gespa del Parken de Copenhaguen. Dinamarca ha tornat a trepitjar el terreny de joc on Christian Eriksen va caure desplomat contra Finlàndia. La incògnita era esbrinar quin seria el to anímic del conjunt local després d’aquell fort cop emocional. Doncs bé, Dinamarca s’ha mostrat com un equip ferotge, combatiu i disciplinat per intimar a una de les grans favorites: Bèlgica. De fet, els danesos ja han vist porteria al cap de dos minuts de partits. Errada en la sortida de pilota de Bèlgica i Poulsen no ha fallat davant de Courtois. No s’havia arribat als dos minuts de partits i els danesos feien el segon gol més ràpid de la història de l’Eurocopa. La diana no ha estat anecdòtica, tot el contrari, un símptoma de la fortalesa que han buscat el segon amb insistència. Bèlgica ha vist com un buldòzer li ha passat per sobre gràcies a una pressió alta i asfixiant. La bona disposició tàctica danesa s’ha quedat curta pel joc desplegat durant el primer acte. I una selecció com la Belga no fa presoners. Perdones i ho acabes pagant. I així ha estat. Una gran jugada col·lectiva dels diables vermells ha acabat amb una assistència de Kevin De Bruyne per Thorgan Hazard que ha signat l’empat. Era l’inici d’una remuntada fulgurant. Bèlgica ha tornat a enllaçar una nova jugada de fantasia i precisió. Lukaku s’ha despenjat per banda per iniciar una jugada a tres tocs amb Tielemans i Witsel. De Bruyne arribant des del darrere ha fulminat amb l’esquerre a Schmeichel i fer el segon. El migcampista del City, dosificat per Robert Martínez, s’ha convertit en el far de Bèlgica i només ha necessitat 45 minuts per demostrar que el seu futbol és infinit. Dinamarca ha donat la cara en la primera part, però ha pagat el seu esforç físic en la segona part. Tot i això, Braithwaite ha acaronat l’empat amb una rematada de cap al travesser.

Bèlgica ja està virtualment classificada per a vuitens i Dinamarca, després de dues derrotes, té pràcticament impossible assolir la segona fase.

Homenatge al minut 10.

El partit quedarà desat en la memòria col·lectiva dels aficionats per l’aturada en el minut 10. Tot l’estadi: aficionats, jugadors, tècnics i col·legiats han aplaudit en el minut 10 per retre homenatge a Eriksen coincidint amb el dorsal que porta. Un moment d’escalf i de comunió col·lectiva.