Eurocopa

Alemanya guanya i provoca un gir de guió

Grup F. L’equip de Low remunta el gol inicial de Cristiano Ronaldo i obre un escenari molt clar per passar de fase en la darrera jornada

Portugal 2 Alemanya 4

PORTUGAL:Rui Patricio, Pepe, Guerreiro, Semedo, Dias, Pereira, Carvalho (Rafa Silva, 58’), Bruno Fernandes (Moutinho, 64’), Bernardo Silva (Renato, 58’), Cristiano Ronaldo i Diogo Jota (Andre Silva, 83’).ALEMANYA:Neuer, Hummels (Emre Can, 63’), Rudiger, Ginter, Gosens (Halstenberg, 62’), Kroos, Gundogan, Kimmich, Havertz, Muller i Gnabry.GOLS:1-0 (15’) Ronaldo. 1-1 (35’) Ruben Dias, en pròpia porta. 1-2 (39’) Guerreiro. 1-3 (51’) Havertz. 1-4 (60’) Gosens. 2-4 (67’) Diogo Jota.ÀRBITRE:Taylor.T.G.:Havertz, per Alemanya.

Alemanya va aconseguir una victòria que canvia radicalment el panorama del seu grup. L’equip de Low, que va perdre en el primer enfrontament contra França, no només va salvar un partit per mantenir-se amb possibilitats de classificar-se, sinó que se li obre un escenari molt còmode jugant el darrer partit del grup contra Hongria i depenent d’ella mateixa per passar.

I això que els dubtes es van reproduir després que Cristiano Ronaldo avancés el seu equip de manera inesperada, en un contraatac generat a partir d’un córner alemany. Fins aleshores, el combinat ibèric havia patit les inclemències del seu rival amb un seguit d’oportunitats i fins i tot un gol que va acabar sent anul·lat.

El domini inicial del conjunt dirigit per Joachim Low va quedar apagat després de la diana de Ronaldo, però Portugal es va encarregar de revifar el seu rival amb un cop de teatre del tot inesperat. Dos gols en pròpia en quatre minuts van tornar a donar un avantatge a Alemanya al marcador que fins i tot el va poder ampliar amb dues oportunitats abans del descans.

Havertz, rematant a pler a porteria buida, va posar les coses molt difícils a Portugal, que va veure com encaixava el quart només vuit minuts més tard amb un cop de cap de Gosens. Però Diogo Jota va tornar a posar salsa al partit i va reduir distàncies rematant una passada de Cristiano Ronaldo. Alemanya va començar a adormir el partit a través de la possessió sobretot després de veure com Renato Sánchez enviava un xut al pal a deu minuts del final. Goretzka va cloure el partit amb un xut al travesser.