Eurocopa

Espanya ha de guanyar per no fer el ridícul

Grup E. El combinat de Luis Enrique en podria tenir prou amb un empat per passar a vuitens, però aquest resultat el podria eliminar si Polònia guanya Suècia

A la selecció espanyola li podria valer l’empat aquesta tarda contra Eslovàquia (18.00 hores, Tele 5) per passar als vuitens de final de l’Eurocopa com una de les millors terceres, però no pot especular amb el resultat perquè l’empat, combinat amb una victòria de Polònia contra Suècia, l’enviaria a l’última plaça del grup i a l’eliminació, un resultat que seria ridícul tenint en compte l’entitat dels rivals en aquesta primera fase: Suècia, Polònia i Eslovàquia, i que els de Luis Enrique han jugat com a locals a l’estadi de La Cartuja de Sevilla.

Després d’haver marcat només un gol en dos partits i no haver jugat bé contra Polònia, Luis Enrique prepara uns quants canvis per a aquest partit que afectaran totes les línies. Està clar el retorn de Sergio Busquets, una vegada ha superat la Covid-19, al comandament del mig del camp. Homes com ara Rodri, Marcos Llorente, Koke i Dani Olmo podrien deixar pas a altres companys buscant una millora en el joc i en els resultats. “Luis Enrique va néixer optimista i morirà optimista”, deia ahir l’asturià sobre el partit, deixant molt clar que no pensa dimitir en cas d’eliminació. “Estàs de broma? Penso renovar.”

No tindrà la selecció espanyola un escull fàcil de superar en Eslovàquia. El combinat que dirigeix Stefan Tarkovic va ser capaç de derrotar Polònia i només va poder ser superada per Suècia de penal. En té prou amb un empat i explotarà encara més la seva millor arma, el catenaccio, que lideren els seus dos centrals: Satka i el jugador de l’Inter, Milan Skriniar, líder d’un grup que té en Marek Hamsik, la seva estrella, exjugador del Napols i fitxat fa unes setmanes pel Trabzonspor. El porter Dubravka, del Newcastle, és una de les seves altres estrelles. “La selecció espanyola és molt superior. Necessitarem un petit miracle, però...”, va dir Tarkovic.

ESPANYA:Unai Simón; Azpilicueta, Laporte, Pau Torres, Jordi Alba; Busquets, Thiago, Pedri; Gerard Moreno, Morata i Dani Olmo.ESLOVÀQUIA:Dubravka; Pecarik, Skrniar, Satka, Hubocan; Kucka, Hrosobsky; Koscelnik, Hamsik, Mak; Duda.ÀRBITRE:Bjorn Kuipers (Països Baixos).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)