Eurocopa

Espanya goleja i passa a vuitens de final, on tindrà Croàcia com a rival

Grup E. La selecció de Luis Enrique, amb un gran Sergio Busquets, derrota Eslovàquia (0-5) amb dos gols en pròpia porteria i un de Laporte, Sarabia i Ferran Torres

Estava amb l’aigua al coll, però continua viva. La selecció espanyola estarà en els vuitens de final de l’Eurocopa després de golejar Eslovàquia (0-5). Els jugarà a Copenhaguen contra Croàcia després d’haver estat segona del grup E degut al triomf de Suècia contra Polònia en el temps de descompte.

Fins a quatre canvis en l’alineació titular ha fet Luis Enrique perquè els seus juguessin un partit millor que el que havien desplegat contra Polònia. Molt gran ha estat la incidència del retorn de Sergio Busquets. Amb ell, el joc de la selecció espanyola és molt més fluid i la pressió molt més efectiva. Amb Busquets sobre el camp, la selecció espanyola ha fet una molt bona primera mitja hora, la millor de l’Eurocopa. Tot i això, al combinat de Luis Enrique li costa molt fer gols. O li costava fins avui. Li costava tant que només s’ha pogut avançar en el marcador amb un gol en pròpia porteria del porter eslovac. No havien encertat ni Morata, ni Sarabia, ni Pedri. Inclús el primer havia fallat un clar penal de Hromada sobre Koke, el segon que falla la selecció espanyola en el torneig. Ha hagut de ser Dubravka qui ha avançat als de Luis Enrique en una jugada esperpèntica. Xut al travesser de Sarabia, la pilota que puja al cel i, quan cau, el porter la fica en la seva porteria quan la volia enviar a córner. El gol ha asserenat els de Luis Enrique, que han fet el segon en el descompte de la primera part amb un bon cop de cap de Laporte, el central discutit per ser basc-francès.

Amb tot a favor, la selecció espanyola encara ha ampliat el marcador en la segona part i ha acabat golejant una dèbil Eslovàquia, que ha quedat eliminada del torneig. Sarabia ha fet el tercer després d’una jugada de Jordi Alba; Ferran Torres, el quart, d’esperó, en la primera pilota que ha tocat i entre Pau Torres i el defensa Kucka, han marcat el cinquè per a una selecció espanyola que respira.