Eurocopa

Amb Busquets la cosa canvia

Grup E. Espanya goleja Eslovàquia amb un gran partit del jugador del Barça i passa a vuitens de final. Els jugarà a Glasgow contra la subcampiona del món, la Croàcia de Luka Modric

Eslovàquia 0 Espanya 5

ESLOVÀQUIA:Dubravka; Pekarik, Satka, Skrniar, Hubican; Kucka, Hromada (Lobotka, 46’); Haraslin (Suslov, 69’), Hamsik (Benes, 89’), Mak (Weiss, 69’); Duda (Duris, 46’).ESPANYA:Unai Simón; Azpilicueta (Adama, 76’), Eric Garcia (Pau Torres, 70’), Laporte, Jordi Alba; Busquets (Thiago, 70’), Koke, Pedri; Sarabia, Morata (Ferran Torres, 66’) i Gerard Moreno (Oyarzabal, 76’).GOLS:0-1, Dubravka p.p. (30’). 0-2, Laporte (45’+2’). 0-3, Sarabia (56’). 0-4, Ferran Torres (67’). 0-5, Kucka p.p. (71’).ÀRBITRE:Bjorn Kuipers (Països Baixos).TG:A Duda, Busquets i Jordi Alba.PÚBLIC:15.280 espectadors a l’estadi de La Cartuja.

Deia Luis Enrique en la prèvia del partit contra Eslovàquia que tot era qüestió de temps, que quan entressin els primers gols, l’aigua correria. I així va ser. A la selecció espanyola li va costar obrir la llauna i fins i tot el primer gol se’l va haver de fer el porter eslovac en pròpia porteria, però una vegada va arribar el segon van anar caient un darrere l’altre. Fins a cinc. Fins a aconseguir la golejada de l’Eurocopa que classificava els de Luis Enrique per als vuitens de final com a segons de grup. Ho haurien pogut fer com a primers, però un gol de Suècia contra Polònia en el temps afegit, ho va impedir. Espanya jugarà ara a Glasgow contra Croàcia, la selecció que lidera el jugador del Real Madrid, Luka Modric, la subcampiona del món.

Fins a quatre canvis en l’alineació titular va fer Luis Enrique perquè els seus juguessin un partit millor que el que havien desplegat contra Polònia dissabte passat. Molt gran va ser la incidència del retorn de Sergio Busquets en el bon joc de la selecció espanyola. Quanta raó tenia el tècnic asturià quan va decidir esperar el blaugrana quan va haver de deixar la concentració per haver donat positiu de la Covid-19. Amb ell, el joc de la selecció espanyola va ser molt més fluid. El de Badia, que va ser escollit millor jugador del partit, va portar els seus a fer una pressió que no deixava sortir Eslovàquia del seu camp.

També és cert que el combinat de Stefan Tarkovic ja jugava només a defensar-se perquè un empat el classificava. Amb Busquets sobre el camp, la selecció espanyola va fer una molt bona primera mitja hora, la millor de l’Eurocopa. L’únic però era el gol, l’assignatura pendent del grup fins ahir. Però Espanya va tenir sort i l’ajuda del porter rival. No havien encertat ni Morata ni Sarabia ni Pedri. Fins i tot el primer havia fallat un clar penal de Hromada sobre Koke, el segon que falla la selecció espanyola en el torneig. Va haver de ser Dubravka qui avancés els de Luis Enrique en una jugada esperpèntica. Xut al travesser de Sarabia, la pilota que puja al cel i, quan cau, el porter la fica en la seva porteria quan la volia enviar a córner.

El gol va asserenar els de Luis Enrique, que van poder fer un segon gol en el temps afegit de la primera part. Laporte, de cap, va batre Dubravka. Li preguntaran demà si està preparat per defensar un país, un escut i una bandera?

La segona part va ser un passeig per a la selecció espanyola, que fins i tot va poder donar minuts a futbolistes menys habituals i descans a alguns titulars. Va marcar tres gols més i encara en podria haver aconseguit algun més. Sarabia va aprofitar una centrada de Jordi Alba per fer el tercer. Ferran Torres, d’esperó i en la primera pilota que tocava, va fer el quart. I entre Pau Torres i el central eslovac Kucka van fer el cinquè.

La selecció espanyola respira gràcies a un gran Sergio Busquets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)