Més futbol

La Federació Basca rep la negativa de la FIFA

Seleccions. Ha rebut, per escrit i de manera formal, la negativa a la seva sol·licitud per a ser membre de ple dret de l’organisme. Tot i això, ja està treballant els arguments jurídics per presentar al·legacions

La Federació Basca de Futbol ha rebut aquest cap de setmana, de manera formal, la negativa per part de la FIFA d’admetre la seva sol·licitud per a ser membre de ple dret de l’organisme. Aquesta decisió de l’organisme futbolístic tanca de moment la porta al fet que l’Euskal Selekzioa jugui oficialment competicions internacionals.

Aquesta postura no és nova i, de fet, fa setmanes ja va donar a conèixer la UEFA, i que ha estat comunicada de manera oficial a la Federació Basca aquest matí a través de la Federació Espanyola de Futbol, que és a qui la UEFA ha dirigit el seu escrit. Tot i això, la Federació Basca de Futbol, que ja ha remès als seus serveis jurídics les dues resolucions perquè valorin si caben accions sobre aquest tema. Segons la Federació Basca, l’argument del màxim organisme del futbol mundial per denegar la sol·licitud de la Federació Basca de Futbol es basa en el fet que no compleix els criteris legals que marca el reglament de la FIFA: la CAB és una Comunitat Autònoma i no un estat independent reconegut per la comunitat internacional. Aquest mateix argument ha estat l’esgrimit per la UEFA per a rebutjar la sol·licitud realitzada per la Federació Basca per a convertir-se en membre d’aquesta organització. Unes resolucions que no comparteixen els bascos que continuaran treballant en pro de l’oficialitat, i el reconeixement.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)