1a divisió FEF

Una nova era es posa en marxa

1a divisió FEF. Cinc representants catalans seran presents en l’estrena de la nova categoria, en què gairebé tothom somia amb l’ascens a segona A

Després de mesos i mesos de parlar de la reestructuració de les categories que estan per sota del futbol professional, ha arribat l’hora. La nova primera divisió federació es va posar en marxa ahir amb la disputa dels primers partits –una de les novetats seran els partits en divendres i els horaris marcats per Footters, la plataforma que té els drets televisius de la categoria– i avui la lliga es posarà en marxa a ple rendiment. Després d’un any complicat a segona divisió B, només cinc equips catalans –el Barça B, el Cornellà, el Costa Brava (antic Llagostera), el Nàstic i el Sabadell– s’han guanyat el dret a participar en aquesta categoria, en què 40 equips dividits en dos grups buscaran l’ascens a la segona divisió A.

L’ascens és el que desitgen tots i el que necessiten molts, i és que les promeses que hi havia sobre la millora econòmica que suposaria aquest canvi han quedat pràcticament en no res, mentre que les exigències per participar-hi sí que són altíssimes. La lluita, però, serà duríssima, i des del punt de vista competitiu sí que hi haurà un gran salt de qualitat, i és que els catalans no han tingut gaire fortuna amb la formació dels grups, ja que han quedat emparellats amb tres dels equips que han baixat de segona divisió A –el Castelló, l’Albacete i el mateix Sabadell–, amb cinc filials de primer nivell –entre ells el Barça B– i amb un gran reguitzell d’equips que aspiren a aconseguir l’ascens a la segona divisió A –de fet, molts es van quedar a les portes d’aconseguir-ho el curs passat.

L’alta competitivitat de la lliga farà que cada punt sigui or, i és que el format de competició també serà innovador. Els campions dels dos grups pujaran a segona divisió A i les altres dues places per a la categoria de plata es decidiran en un play-off del segon al cinquè classificat de cada grup. A més, baixaran cinc equips, cosa que farà que només 24 dels 40 equips continuïn el curs que ve a la categoria.

Planificacions diferents

Un altre dels hàndicaps que suposarà la nova categoria serà que l’increment del quilometratge acumulat respecte a l’antiga segona divisió B serà d’escàndol per la presència dels equips andalusos al mateix grup. Per fer front a això i adaptar-se a les exigències de la categoria, els cinc representants catalans han reestructurat les plantilles de manera diferent.

El Barça B, amb Sergi Barjuan a la banqueta agafant el relleu de Garcia Pimienta, és qui menys peces ha canviat respecte al curs passat, seguit d’un Nàstic que també estrena etapa amb Raül Agné a la banqueta. En canvi, el Cornellà –que també estrena tècnic, Raúl Casany–, el Costa Brava i el Sabadell han canviat més de mitja plantilla i és previsible que necessitin algunes jornades d’adaptació, sobretot en el cas del Costa Brava, que s’ha vist obligat a mudar-se al municipal de Palamós pels requeriments de la nova categoria.

LLUITA INTENSA

Entre ascensos i descensos el curs que ve només repetiran a 1a FEF 24 dels 40 equips
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)