3a divisió FEF

Xoc de trens entre dos dels grans favorits a l’ascens

Duel gironí. L’Olot i el Girona B es veuen les cares en la cinquena jornada després de firmar un inici de lliga brillant. Els de la Garrotxa són tercers i només han perdut dos punts dels primers dotze possibles i el filial es manté immaculat amb quatre victòries en quatre partits

Després del que van disputar l’Olot i el Figueres en la tercera jornada de lliga, demà, el municipal d’Olot tornarà a ser l’escenari del segon duel gironí del curs en la tercera divisió FEF. I si el primer va ser frenètic, intens, atractiu i ple d’alternances en el marcador –van guanyar els olotins 4-3–, el pròxim es preveu que vagi pel mateix camí, després de l’inici de competició que han firmat els dos equips. Els d’Albert Carbó han guanyat tres dels quatre primers partits i només s’han deixat punts al camp del Vilafranca (0-0), mentre que el filial d’Axel Vizuete només coneix la victòria i ha sumat els dotze punts en joc. Els dos equips, doncs, posaran les cartes damunt la taula per tal d’esgarrapar punts al seu rival, en una lluita per l’ascens que tot just comença i que es preveu igualada i competida amb el permís del Peralada, l’altre equip gironí que té deu punts i també la resta de conjunts cridats a disputar la posició com el Sant Andreu, el Vilafranca, el Manresa, l’Hospitalet i un llarg etcètera.

A casa, més obligats

L’Olot afronta el duel amb la il·lusió de dedicar la tercera victòria a la seva fidel afició, necessitada d’alegries i ambiciosa de mena. Els de la Garrotxa han mostrat dues cares diferenciades, com a locals, més dominadors i resolutius, i com a visitants, més pràctics i defensius. Al municipal, doncs, els olotins aniran a totes pels tres punts i per reafirmar el cop damunt de la taula que van començar a donar en l’última jornada al camp del Manresa (0-3): “Sortirem a guanyar, com a locals hem demostrat l’equip que volem ser, guanyadors i competitius. Ho posarem tot de la nostra part sabedors de l’equip que tenim al davant i lluitarem per sumar els tres punts”, comenta Albert Carbó, el tècnic de l’Olot, que afegeix: “Som a la jornada cinc, volem estar a dalt i no baixar d’allà. Una data que ens marquem per mesurar realment les possibilitats és quan acabi la primera volta, en què haurem jugat contra tots els rivals i ara ens marquem l’objectiu d’anar partit a partit i sumar. Hem de tombar el líder i ara és el rival a batre. Tenim ganes de posar fi al seu ple de victòries.”

Viure el dia a dia

El Girona B ha començat de la millor manera el curs després de patir un final de pretemporada convuls que hauria desestabilitzat qualsevol plantilla. L’accident en el qual es van veure involucrats diversos futbolistes quan es desplaçaven a jugar un amistós contra el Badalona va fer que s’aguantés per un fil tota la feina de l’estiu, però, tot i la joventut, els futbolistes dirigits per Axel Vizuete lluiten per sobreposar-se al neguit i competeixen de meravella. El tècnic ha de fer malabars durant la setmana, ja que Míchel Sánchez, el tècnic del primer equip, cita diversos futbolistes del filial per entrenar-se amb el primer equip –algun d’ells entra en les convocatòries i tot–, un fet que es converteix, però, en una bona notícia pel club: “L’objectiu és molt clar. Fa molts anys que treballem molt fort en la base, estem focalitzats en els aspectes individuals, i aquest any encara més. Han pujat setze jugadors de l’etapa juvenil, jugadors que encara són juvenils, i el club ha estat molt clar des d’abans de començar la temporada que la formació i la preparació dels joves talents és primordial. El més gratificant és veure com els jugadors van tenint el seu moment en el primer equip i que el rendiment que donen és bo. Aquesta millora individual ha de fer que col·lectivament siguem un equip preparat per guanyar qualsevol i, de retruc, aquesta formació també és important per fer que el jugador s’acostumi a fer moltes coses bé al terreny de joc”, comenta Axel Vizuete, el tècnic del Girona B, que evidentment no té cap mirament a fer jugar a joves valors del juvenil si el primer equip continua necessitant citar-ne del seu equip: “Sabem on som i és important per a nosaltres i el primer equip que els jugadors estiguin a punt per si els necessitem. Cada setmana hi ha moviments de futbolistes que entrenen a les ordres de Míchel, però per això tenim una bona base amb jugadors molt interessants al juvenil A que també ens poden ajudar. L’altre dia ja va jugar en Joel Roca, al camp de l’Hospitalet va jugar l’Iker García, Ricard Artero és juvenil i està amb nosaltres… El més important és que el futbolista estigui preparat, si que és veritat que els que estan a cavall del filial i el primer equip han de fer un treball intern per anar al dia a dia, estar tranquils i adaptar-se a cada equip i situació. És important que sàpiguen que si fan les coses bé poden tenir l’oportunitat d’estar amb el primer equip i competir en una lliga professional.”

Una lluita amb certes semblances

L’Olot ja va lluitar pel títol de tercera del curs 2016/17 contra el filial del Girona, llavors amb el Peralada com a afiliat. El frec a frec entre els dos equips va arribar fins a la penúltima jornada, però els garrotxins es van endur el premi de quedar campions i obtenir el seu cinquè títol en la categoria. Aquella temporada, però, la primera posició no donava l’ascens directe i l’equip dirigit per Ramon Calderé va haver de superar en l’eliminatòria de campions a l’Sporting B. El Peralada també va aconseguir pujar tot i superar dues eliminatòries i caure en la darrera contra el Rápido de Bouzas. Gràcies als 133.000 euros dipositats pel Girona, aleshores equip de primera divisió, els de l’Alt Empordà van competir en el bronze assumint la plaça del Gavà, que havia descendit per la via administrativa: “Ens trobem dos equips amb talent que arriben en un bon moment reforçats pels resultats, però també pel bon joc que estem realitzant. Ens enfrontem a un equip amb qualitat i experiència”, explica Axel Vizuete, respectuós amb l’Olot, igual que Albert Carbó: “Els dos equips estem fets per estar a la part alta de la classificació i serà un duel igualat que haurem de preparar a consciència, ja que el més mínim detall farà decantar la balança. Serà així perquè els partits que he jugat contra l’Axel Vizuete sempre han estat així, molt tàctics.”

LES REACCIONS

Som a la jornada cinc, volem estar a dalt i no baixar d’allà. Sortirem a sumar els tres punts sabedors que tindrem un gran equip al davant
Serà un duel igualat que haurem de preparar a consciència, ja que el mínim detall farà decantar la balança
Albert Carbó
Entrenador de l’Olot
La formació i la preparació dels joves talents és primordial. El més gratificant és veure com els jugadors van tenint minuts en el primer equip
Ens trobem dos equips amb talent que arriben en un bon moment reforçats pels resultats però també pel bon joc
Axel Vizuete
Entrenador del Girona B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)