1a divisió FEF

La revàlida torna a tenir un premi suculent

Copa FEF. El Costa Brava inicia la defensa del títol en la copa Federació amb l’objectiu de tornar a eliminar rivals fins a aconseguir la classificació per a la copa del Rei com el curs passat

El Costa Brava comença el seu camí per la copa Federació. El conjunt dirigit per Oriol Alsina defensa el títol aconseguit el curs passat que li va permetre classificar-se per a la copa del Rei i disputar una eliminatòria a partit únic llavors al municipal de Llagostera contra el primer equip de l’Espanyol. Enguany, l’objectiu del Costa Brava és el mateix, sabedor que enfilant-se fins a la final del torneig obtindrà el bitllet per a la copa i una valuosa quantitat de diners per afrontar la temporada. El primer assalt dels blau-i-vermells serà l’Izarra, a l’estadi Palamós-Costa Brava (a les 20 h), un equip que desperta vells records en l’equip gironí, i és que va ser el rival en la promoció de permanència a segona B que van perdre i que els va suposar el descens a tercera la campanya 2017/18.

El contrincant del Costa Brava encara no sap el que és perdre aquesta temporada. De fet, l’Izarra no va perdre cap dels amistosos de pretemporada que va disputar contra el Logroñés (1-1), l’Alavés B (2-0), el Corellano (4-0) i el Real Unión (0-1); tampoc cap dels tres partits de la fase autonòmica foral de Navarra de la copa FEF contra el Valle de Egüés (4-1), el Beti Kozkor (1-0) i l’Ardoi (3-1), ni cap de les cinc jornades que ha disputat en el grup 2 de la segona FEF contra el Gernika (1-1), el Logroñés B (2-1), el Mutilvera (1-1), el Náxara (2-0) i el Tropezón (2-2). “L’Izarra és un equip de màxim nivell i es troba actualment en zona de play-off a la primera FEF. No ha perdut cap partit de lliga i tampoc de pretemporada. És un conjunt molt físic que sap a què juga i ens posarà les coses molt complicades”, comenta Oriol Alsina, el tècnic del Costa Brava.

Oportunitat per a tots

La nova competició, en un esglaó inferior que la lliga però important per a les aspiracions dels gironins d’accedir a la copa del Rei, una competició idíl·lica en la seva història recent, serà una bona oportunitat per als futbolistes menys habituals de fer un pas endavant i demostrar al tècnic que poden jugar. “Hi haurà rotacions ja que hi ha jugadors que sí que es recuperen bé de l’esforç però d’altres que tenen risc de lesió si els forcem massa. Cada futbolista és diferent i basant-nos en això farem sortir un onze al màxim de competitiu possible”, explica Alsina. I insisteix en l’aspecte de gestionar l’acumulació de minuts a les cames dels seus futbolistes: “En el fons, no hi ha diferència entre jugar un partit de lliga i un de copa FEF. El més dificultós és recuperar físicament els jugadors ja que aquests no estan preparats per poder jugar 90 minuts en més d’una ocasió a la setmana. Al final tots estan preparats i hauran de demostrar que volen jugar, tant els que ho fan més habitualment com els que no ho fan tant.”

El Costa Brava ja sap que si passa a la següent eliminatòria de la copa FEF s’enfrontarà al vencedor del duel que disputaran l’Ebre i l’Hèrcules, dos equips que competeixen aquesta campanya a la segona FEF. En cas de passar una eliminatòria més, els gironins se les hauran amb equips com l’Atzeneta, la Penya Deportiva, el Lleida Esportiu o l’Eixea, que es trobaran en els següents passos de la competició.

LA PRÈVIA D’ORIOL ALSINA

L’Izarra encara no ha perdut cap partit aquest curs. És un conjunt físic que sap a què juga i ens posarà les coses difícils
Tots els jugadors hauran de demostrar que volen jugar, tant els que ho fan més habitualment com els que no ho fan amb tanta regularitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)