1a divisió FEF

Un moment delicat per superar

Refer-se. El Costa Brava encadena tres derrotes en la lliga –l’última, per golejada a Algesires (5-1)–, ha sumat només un triomf en tot el curs i ha quedat fora de la copa FEF. Els d’Oriol Alsina han de revertir la situació per guanyar en confiança i mirar amunt

Cap fred i treballar més que mai. Així és com ha d’afrontar el Costa Brava la situació delicada que travessa. L’equip dirigit per Oriol Alsina encadena tres derrotes en la lliga, l’última, dolorosa a Algesires (5-1), i a més ha vist com la seva defensa del títol en la copa FEF acabava de bon principi després d’una tanda de penals contra l’Izarra que, de retruc, esvaïa les possibilitats dels gironins de repetir aventura per la copa del Rei. Als blau-i-vermells no els queda cap més remei que intentar revertir la situació al més aviat possible. D’arguments en la plantilla n’hi ha, però és l’hora de fer un pas endavant en defensa, apuntalant de nou la porteria de Marcos i, sobretot, en atac, insistint i augmentant l’efectivitat.

Pocs precedents

En l’era d’Oriol Alsina al Llagostera, des de l’estiu passat denominat Costa Brava, l’equip dirigit pel tècnic d’Arenys només havia encaixat cinc o més gols en dues ocasions en els disset anys que ocupa la banqueta del club –va fer un parèntesi de nou jornades en la campanya 2014/15, la primera a segona A–. Només l’Hospitalet, una bèstia negra per als llagosterencs, el curs 2009/10 a tercera (6-0), i l’Alcorcón, la temporada 2015/16 a segona A (6-1), han fet més dels cinc gols que l’Algesires va marcar al conjunt d’Alsina en l’última jornada a la primera divisió FEF. I és que la golejada més gran que havien encaixat els gironins en els últims cinc anys va ser al camp del Mallorca, el curs 2017/18 a segona B (4-0), una dada que diu molt de la solidesa habitual dels equips dirigits per l’actual tècnic del conjunt de la Costa Brava.

La tercera derrota consecutiva en la lliga, la més àmplia, deixa els blau-i-vermells en posicions de descens directe a la segona divisió FEF, unes places que volen evitar sí o sí al final del curs. Per fer-ho, els gironins intentaran aturar la sagnia a casa contra l’Atlètic Balears (a les 12 h), el segon classificat del grup 2 de la categoria, un dels equips, juntament amb el Vila-real B, que encara no coneix la derrota.

Una millora necessària

El Costa Brava només ha pogut fer tres dianes en les primeres set jornades del campionat. Jordi Xumetra n’ha aconseguit dues –una va donar un bon punt en la primera jornada al camp de l’UCAM Múrcia (1-1), i l’altra, la victòria en l’afegit contra el Cornellà (1-0)–, i Galindo, la darrera de l’honor en la derrota contra l’Algesires. El rendiment ofensiu dels gironins no és el pitjor del grup –el Sabadell i el Betis B, dos dels tres rivals que tenen per sota, han fet només dos gols–, però la millora que busquen en els resultats ha d’arribar, en bona part, per un pas endavant pel que fa a l’eficàcia del rendiment ofensiu.

L’equip dirigit per Oriol Alsina afronta dos partits consecutius a l’estadi Palamós-Costa Brava, contra els balears i el Linense (divendres 22 d’octubre, a les 21 h), actualment el vuitè classificat. Dos duels que marcaran el futur immediat d’un equip convençut que té marge de millora i que vol deixar enrere una situació irregular que també l’ha deixat sense poder defensar el títol de la copa FEF més enllà de la primera eliminatòria. Els gironins van caure en la tanda de penals a casa contra l’Izarra i tampoc podran repetir participació per la copa del Rei, una eliminació que els farà centrar tots els seus esforços en el principal objectiu en la lliga, la permanència a la categoria.

EL SOTRAC

Els gironins han perdut els seus tres únics partits de lliga de forma consecutiva

PRECEDENT DEL 5-1

En l’era Alsina, només l’Alcorcón i l’Hospitalet, han pogut fer cinc o més gols a l’equip

POCA EFECTIVITAT

A la inestabilitat defensiva recent s’hi afegeix la ineficàcia a l’àrea rival (3 gols)

LES GOLEJADES ENCAIXADES

Curs 2021/22 (1a FEF)
Algesires-Costa Brava 5-1
Curs 2020/21 (2a B)
Barça B-Llagostera 4-2
Curs 2019/20 (2a B)
Vila-real B-Llagostera (j. 23) 4-1
Curs 2017/18 (2a B)
Mallorca-Llagostera (j. 6) 4-0
Curs 2016/17 (2a B)
Mallorca B-Llagostera (j. 8) 4-0
Vila-real B-Llagostera (j. 24) 4-1
Barça B-Llagostera (j. 30) 4-0
Curs 2015/16 (2a A)
Alcorcón-Llagostera (j. 10) 6-1
Curs 2014/15 (2a A)*
Llagostera-Mallorca (j. 9) 1-4
Curs 2012/13 (2a B)
Vila-real B-Llagostera (j. 27) 4-0
Curs 2009/10 (3a)
Amposta-Llagostera (j. 17) 4-1
L’Hospitalet-Llagos. (j. 22) 6-0
Curs 2007/08 (Pref.)
Llagostera-Taradell (j. 11) 1-4 *
Just fins aquella derrota l’equip el dirigia Santi Castillejo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)