1a divisió

El retrobament de Guedes

El rival. L’atacant portuguès, fa un lustre un dels jugadors més prometedors del planeta, ha ressuscitat futbolísticament guiat per José Bordalás i és la principal arma del València que demà visita el Camp Nou

Fa un lustre que Gonçalo Guedes (Benavente, Portugal, 1996) era un dels futbolistes més prometedors del planeta futbol. Tenia 18 anys acabats de fer quan ja va debutar amb el primer equip del Benfica, i el París SG, que el va clissar, va captar-lo a canvi de 30 milions d’euros, quan ja tenia 20 anys, i va acabar cedint-lo al València perquè és foguegés. D’això fa quatre temporades, moment en què va aparèixer amb la samarreta xe (2017/18) i va protagonitzar un desembarcament impactant. Descarat des de la banda, amb un efectiu u contra u, i determinant en els metres finals, a Mestalla en van quedar encisats; tenien un projecte de superestrella entre mans i Peter Lim no va dubtar a pagar 40 milions d’euros al París SG per obtenir els seus serveis. Al club parisenc no hi tenia lloc, aleshores amb Mbappé, Neymar, Cavani, Draxler, Di María i companyia, i el traspàs va acontentar, a priori, a totes les parts.

El futbol, però, és capriciós i no tot va com sembla. A Guedes el van castigar les lesions les dues temporades següents (2018/19 i 2019/20) i la seva progressió i evolució es van estancar. Semblava que Guedes no acabaria sent aquell futbolista que se li entreveia, però el curs passat (2020/21) va tornar a tenir continuïtat i va ser capaç d’oferir detalls de tant en tant del crac que s’intuïa, uns detalls que en l’inici d’aquest curs (2021/22) s’han convertit en tònica en cada partit. “És un magnífic jugador. Parlo molt amb ell per recordar-li que té nivell per ser la referència de l’equip”, explicava José Bordalás, el tècnic del València, el principal artífex de la resurrecció del davanter portuguès. “Ell sap que té aspectes del seu joc molt importants que poden millorar, té moltíssim talent, coses que altres futbolistes no tenen, i estic convençut que anirà creixent perquè el seu compromís és molt gran amb el València i té molta il·lusió per fer una gran temporada i ajudar l’equip”, manifestava l’entrenador.

De fet, el preparador ha fet canviar la cara a Guedes, que tenia un peu i mig fora del València a l’estiu. L’ha allunyat de la banda, ara està jugant de segona punta, acompanyant Maxi Gómez, un davanter centre més fix, i s’ha convertit en el jugador més perillós de l’equip, una altra vegada. En vuit partits ha fet dos gols i dues assistències i és la principal arma del conjunt valencianista, que demà visita el Barça al Camp Nou. Als 24 anys, el 7 xe s’ha retrobat.

EL TÈCNIC

“Li recordo que té nivell per ser la referència de l’equip”, diu José Bordalás

INFLUENT

El jugador de 24 anys suma dos gols i dues assistències en vuit partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)