1a divisió FEF

El vent bufa molt en contra

1a divisió FEF. El Costa Brava perd contra el Madrid B després de jugar amb deu 74 minuts per una expulsió injusta i gairebé no concedir ocasions

Costa Brava 0 Madrid B 1

COSTA BRAVA:Marcos; Pere Martínez, Perone, Joan Puig, Manchón; Galindo, Antonio Romero (Cala, 87’); Guiu, Gil (Boris, 87’), Xumetra; i Álvaro García (Moussa, 46’).MADRID B:Luís López; Carrillo (Santos, 50’), Gila, Rafa Marín, Pablo Ramón; Arribas, Mario, Dotor, Jaume Jardí (Peter, 73’); Latasa i Gudjohnsen (Álvaro, 73’).GOLS:0-1 (51’) Gudjohnsen.ÀRBITRE:Tárraga Lajara.T.G.:Als locals Antonio Romero, Guiu i Perone, i als visitants Mario i Álvaro.T.V.:Directa al local Pere Martínez (14’) i al tècnic Oriol Alsina (20’).PÚBLIC:Un miler d’espectadors.

Quan tot dona l’esquena és complicat canviar la tendència i ahir el Costa Brava ho va tornar a comprovar en la derrota contra el Madrid B (0-1) a Palamós, en un duel disputat amb molt vent. Els gironins, que només han sumat un punt dels últims 21 en joc, van topar amb un arbitratge nefast en la primera part que va condicionar tot el partit per l’expulsió injusta de Pere Martínez. Tot i jugar amb deu, els gironins van tenir opcions per marcar i gairebé no van concedir res, però el filial del Madrid va ser més efectiu i es va acabar enduent la victòria.

Tot l’enfrontament entre blau-i-vermells i blancs es resumeix en el que va passar en el minut 14, quan Pere Martínez va trepitjar sense voler Latasa per darrere mentre el pressionava. Falta, groga i seguir. Però no. L’àrbitre li va ensenyar la vermella directa i va deixar el Costa Brava amb deu durant 76 minuts –poc després, va expulsar el tècnic Oriol Alsina per protestar. Amb inferioritat numèrica els gironins, que ja venien condicionats per les baixes, i Alsina es va haver d’inventar una defensa amb el debut de titular del jove Joan Puig i Manchón com a lateral esquerre. Es van centrar a mantenir-se sòlids al darrere i ho van aconseguir. I és que en tota la primera part no van patir gens ni mica i Marcos no va haver d’intervenir en cap ocasió. Cert és que el Costa Brava tampoc va trepitjar l’àrea rival.

Després de la represa, però, el guió va canviar ràpid, perquè en el minut 51 una centrada llunyana de Mario la va rematar Gudjohnsen amb el braç i va marcar el 0-1 –el tenia enganxat al cos, però la norma diu que no hauria hagut de pujar al marcador. Tot i encaixar el gol, el Costa Brava va seguir molt segur al darrere i, a més, va fer un petit pas endavant que li va permetre generar bones ocasions de gol. Gil, després d’una combinació entre Guiu i Moussa, va tenir la primera, però Luis López va rebutjar el seu bon xut (55’). Més tard, Xumetra va rematar massa alt amb el cap una falta lateral quan estava absolutament sol (80’). Ja en el minut 90, Moussa va fer una centrada xut que ningú no va rematar per molt poc i que va sortir a menys d’un pam de la base del pal. Sí que, en els últims minuts, el Madrid B, al contraatac, hauria pogut sentenciar el partit en un parell d’ocasions, però els gironins mereixien un empat que no va arribar.

Hem de ser justos i els àrbitres són humans i tenen dret a equivocar-se. El que costa d’entendre és que xiulin coses que no han passat