1a divisió FEF

Punt final a una era

La família Alsina-Tarragó es ven el Costa Brava mesos després de deixar el poble de Llagostera i el seu nom

Isabel Tarragó continua de presidenta i Oriol Alsina deixarà la banqueta i podria seguir sent el director esportiu

Tot en aquesta vida té un final. De fet, en el món del futbol no hi ha res que perduri gaire temps, però sempre hi ha excepcions. Una d’aquestes, una de les més destacades en el futbol de la demarcació i fins i tot en el futbol català, és la relació de la família Alsina-Tarragó amb el Llagostera –ara Costa Brava–. Però també s’ha acabat. Si més no, com es coneixia fins ara. I és que el club, en nom del consell d’administració de la UE Costa Brava SAE –es va constituir l’any 2015 amb el club a 2a divisió A–, ahir va sorprendre tothom anunciant que el matrimoni que formen Oriol Alsina i Isabel Tarragó ha arribat a un acord per vendre’s el club. Així de ràpid i així de simple. I és que tampoc s’ha comunicat encara qui és el nou propietari de l’entitat, que serà una empresa d’advocats de Barcelona. De moment s’ha tancat l’acord perquè poc més del 50% de les accions passin a mans dels nous amos, i només queda resoldre els tràmits legals perquè la venda sigui efectiva. “Ens quedarem part de les accions que teníem però els nous propietaris en controlaran la majoria. És una empresa d’advocats i gent a qui apassiona el món del futbol i que volen fer una aposta per aquest club i involucrar-s’hi”, comenta Isabel Tarragó.

Motius econòmics

La venda del Costa Brava per part de la família Alsina-Tarragó és un nou capítol dels canvis dràstics que està vivint l’entitat, que a l’estiu va deixar el poble i el nom de Llagostera, i que des del club es torna a explicar com un pas necessari per assegurar la supervivència del club després d’haver assolit l’ascens a la nova 1a divisió FEF, que s’està demostrant que és una categoria més deficitària que la 2a divisió B per a pràcticament tots els clubs. “És una categoria molt exigent econòmicament i amb la taquilla no paguem ni l’arbitratge. Les despeses són molt i molt altes i es necessita un suport econòmic important. Era un neguit pensar com arribaríem a final de temporada i que tothom pogués cobrar. Amb la venda respirem, perquè, a part de comprar les accions, els nous propietaris pagaran tot el que toca d’aquesta temporada i que el club no pugui generar”, assegura Tarragó, que separa el problema del trasllat a Palamós: “Deixant de banda els anys a 2a A, tenim més socis que mai i ve més gent que mai als partits. El problema és que és una categoria molt inviable econòmicament. Entenc que se solucionarà amb el temps, però havíem de fer alguna cosa.”

Càrrecs de pes

La venda del club no vol dir que Isabel Tarragó i Oriol Alsina es desvinculin de l’entitat, tot i que lògicament perdran gairebé tot el poder que tenien fins ara perquè estaran en mans de la nova propietat. De fet, el càrrec de presidenta no canviarà de mans perquè la nova propietat vol que la direcció del club continuï com fins ara. “Ens volen dins i nosaltres estem encantats de continuar treballant pel club. Jo continuaré sent la presidenta i treballarem junts, però el que és cert és que ja no tindrem l’última decisió com fins ara. Respecten les nostres opinions i el que intentarem és que tot continuï sent pràcticament igual i que el canvi de propietat gairebé ni es noti”, comenta Tarragó, presidenta del club des de l’any 2008.

Qui sí que canviarà de rol és Oriol Alsina. I és que un dels efectes més importants i immediats que tindrà la venda del club és que el tècnic d’Arenys deixarà de ser l’entrenador de l’equip. Alsina, tancarà així la seva dinovena temporada com a tècnic del Llagostera o Costa Brava. Pot ser un canvi que no es faci immediatament, però és més que possible que no torni a dirigir un partit des de la gespa, i és que Alsina va ser expulsat en el partit contra el Madrid B i està pendent de conèixer la sanció –es farà pública avui–, que segur que no baixarà de dos partits. Deixant la banqueta, Alsina tindrà un nou escenari sobre la taula i per primera vegada –deixant de banda la breu etapa al Girona– podria plantejar-se una aventura a la banqueta d’un altre club, però d’entrada continuarà al club com a director esportiu, que és el rol amb què el vol la nova propietat.

Ara la incògnita és saber qui serà en un futur pròxim el nou entrenador del Costa Brava, que si no canvia res serà una persona vinculada als nous propietaris de l’entitat.

Un vincle des del 1997

Arran de la venda del Costa Brava, la incertesa de saber fins quan la família Alsina-Tarragó continuarà vinculada al club es fa més gran que mai, ja que per primera vegada després de molts i molts anys es comença a desfer un vincle que des del 1997 no havia deixat de créixer.

Els primers capítols del vincle estret entre la família Tarragó-Alsina i el Llagostera es remunten al 1997, quan Oriol Alsina, que ja havia estat jugador del primer equip del Llagostera, va assumir el càrrec d’entrenador. Des de llavors, el tècnic hi ha estat sempre lligat excepte una breu etapa de dos anys al Cassà. Ha estat l’entrenador durant 19 cursos, guiant l’equip des de les categories territorials fins al sostre de la 2a divisió A –tots els èxits van arribar a partir del 2008, fa tretze anys, quan la seva muller, Isabel Tarragó, va assumir la presidència del club–, i a més pràcticament sempre ho ha compaginat amb el rol de director esportiu.

L’ECONOMIA MANA

Des del club s’assegura que sense la venda estava en risc la supervivència
La nova propietat controlarà poc més del 50% de les accions, però nosaltres hi seguim. Ens volen dins i estem encantats de treballar pel club

LA NOVA PROPIETAT

Una empresa d’advocats de Barcelona compra més del 50% de les accions
Es tracta d’una empresa d’advocats i de gent a qui agrada el futbol, que vol apostar per aquest club i involucrar’s-hi. Treballarem junts
Ja no tindrem l’última paraula, però continuaré com a presidenta i l’Oriol està previst que sigui el director esportiu
Isabel Tarragó
presidenta del costa brava

EL NOU TÈCNIC

No s’ha dit qui serà el futur entrenador, però estarà vinculat a la propietat
És una categoria molt exigent econòmicament. Era un neguit pensar com podríem arribar a final de temporada i que tothom cobrés
És un suport que necessitàvem per no tenir problemes per pagar. Amb això el curs queda resolt i intentarem que el canvi de propietat ni es noti
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)