1a divisió FEF

El debut de Joan Puig, una injecció d’esperança pel Costa Brava

El Costa Brava està vivint un moment complicat per culpa de la mala ratxa de resultats, que intentarà trencar demà contra el Linares. Institucionalment també viu un moment de canvis, amb el canvi de propietat anunciat fa poc més d’una setmana. I sobre la gespa, l’equip ha de combatre una plaga de lesions que minva molt els recursos de l’equip. Tot plegat va eclipsar una de les bones notícies que va deixar el partit contra el Madrid B de fa quinze dies, l’últim de l’equip per l’ajornament del partit contra el Castelló arran dels casos de Covid-19 que pateix el conjunt valencià.

Va ser el debut de Joan Puig, el jove central gironí que tot just dimarts va fer els 19 anys. Puig, portava tota la temporada convocat en tots els partits, i és que tot i tenir fitxa del filial és un jugador més de la plantilla d’Oriol Alsina. Fins el partit contra el Madrid B, però, no havia tingut l’oportunitat de debutar. Aquell dia, les baixes de Forlín i Lucas per lesió i de Julen Monreal per sanció, li van obrir les portes. No només va debutar, sinó que ho va fer com a titular i jugant els 90 minuts. “Portava totes aquestes setmanes treballant perquè arribés aquesta oportunitat i al final la vaig tenir. Vaig estar molt content. Tot i la derrota vam fer un bon partit i espero que ens serveixi perquè en les pròximes jornades arribin els resultats”, comenta Joan Puig, que en tot moment ha tingut clar que havia de tenir paciència: “A principis de l’estiu ja em van dir de formar part de la plantilla del primer equip. Sabia que seria complicat guanyar-me un lloc i que havia de treballar molt en els entrenaments. Sabia que només els entrenaments ja m’ajudarien a créixer com a jugador i he treballat fins que m’ha arribat l’oportunitat. No m’obsessionava perquè estic en procés de creixement però sabia que treballant bé m’arribaria el moment.”

Joventut i fiabilitat

Tot i ser el seu primer partit amb el primer equip del Costa Brava –tot i ser juvenil el curs passat ja va debutar en categoria amateur amb el Llagostera B–, el rendiment de Joan Puig contra el Madrid B va ser excel·lent, i és que va haver de tenir una lluita constant amb Gudjohnsen i en va sortir guanyador pràcticament en totes les jugades gràcies a la seva contundència al tall. “No vaig estar gens nerviós i pensava que ho estaria. Va ser molt fàcil. Tant els companys com l’entrenador m’ho van posar fàcil. Va ser un partit complicat per l’expulsió molt aviat però em vaig sentir molt còmode dins del camp”, explica Puig, que més que un partit va fer un màster per tot el treball que va haver de fer l’equip després de quedar-se amb deu homes al primer quart d’hora: “Esperàvem un partit diferent i amb l’expulsió es va plantejar un patit d’estar més tancats a darrere i aguantar. Són coses que passen.”

El creixement continua

Un cop Julen Monreal ha complert la sanció és una incògnita saber si Joan Puig podrà mantenir la titularitat en el partit de demà contra el Linares, però el central gironí és conscient que ja ha fet el més complicat. “Òbviament fer el pas del debut és important i és el més complicat. Ara he de seguir treballant perquè en aquesta plantilla hi ha grans jugadors i per guanyar-te un lloc has de treballar molt. És un pas important però he de seguir estant al cent per cent en cada partit”, comenta el defensa, que agraeix tot aquest creixement que ha tingut als companys d’equip: “En cada entrenament sempre he tingut els companys d’equip que m’han aconsellat. Quan vaig saber que jugaria contra el Madrid B jugadors com Lucas Viale, Forlín i molts altres em van donar consells, em deien que jugués tranquil... M’han ajudat molt a créixer com a jugador”.

Com tot l’equip, Joan Puig espera que l’equip sigui capaç de canviar la dinàmica com abans millor i comencin a arribar els bons resultats: “La sort és que tot i que els resultats no ens acompanyin l’equip mai baixa el cap. Hi ha molt bona relació al vestidor i tots confie que això ho tirarem endavant i l’ambient que es respira és que si juguem com estem fent els resultats arribaran.”

LA VALORACIÓ DE JOAN PUIG

Portava totes aquestes setmanes treballant perquè arribés aquesta oportunitat. No m’obsessionava però estic molt content
No vaig estar gens nerviós. Els companys i el cos tècnic m’ho van posar molt fàcil. Ara he de seguir treballant
Estic creixent molt com a jugador. Tenir jugadors com Lucas Viale o Forlín que m’aconsellen és positiu i m’han ajudat molt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)