1a divisió

L'alternativa del Barça, el Madrid i l'Athletic a l'acord de LaLiga amb CVC

Els tres clubs, contraris a l’acord amb CVC, plantegen a la resta d’entitats del futbol professional una alternativa

Els tres clubs, contraris a l’acord amb CVC, plantegen a la resta d’entitats del futbol professional el Projecte Sostenible com a alternativa. “Com a solució financera alternativa a llarg termini, sostenible, racional i legal”, “assumint costos i terminis infinitament millors”, a “una proposta 15 vegades més econòmica”. El 10 de desembre hi ha una assemblea de LaLiga perquè els clubs ratifiquin l’acord amb CVC.

“Projecte Sostenible permetria estructurar l’operació amb un cost real i total per als clubs a l’entorn del 2.5%-3.0% anual i durant un termini màxim de 25 anys”, indica el text signat pels presidents, Joan Laporta, Florentino Pérez i Aitor Elizegi, en què asseguren que la seva proposta respecte al “cas base” presentat per La Lliga i CVC, “permetria estalviar als clubs espanyols 12.200 milions d’euros, sent una proposta 15 vegades més econòmica que, a més, només inclou compromisos per 25 anys, i no per 50”.

Els tres clubs estan “convençuts que el futbol espanyol necessita una solució financera racional i sostenible” que permeti “a tots, recuperar la normalitat i afrontar el futur amb optimisme” i en aquesta missiva proposen allò que entenen “és la millor solució”.

Els tres clubs recorden que “mantenen la històrica estructura associativa, sent per tant propietat dels seus socis -aproximadament 300.000-, tots ells amb dret a veu i vot. Són clubs la propietat i gestió dels quals passa de generació en generació, que mai han repartit cap dividend ni tenen cap altra vocació econòmica que poder dotar els seus equips dels millors recursos possibles per ser competitius en el terreny de joc”.

Així, apunten que, des de la perspectiva del seu “compromís centenari amb el futbol espanyol i amb la seva viabilitat”, cal entendre la seva “més profunda oposició el mes d’agost passat a l’operació plantejada per La Lliga amb el fons de capital risc CVC, el denominat Projecte La Lliga Impuls, ara reformulat en termes igualment ruïnosos per al futbol espanyol i, a més, no exempt de greus irregularitats (tant en la forma com en el fons)”.

“Ara, en aquest precís moment de la història, en què els mercats financers globals ofereixen oportunitats úniques per finançar projectes a llarg termini de forma sostenible, tenim el deure d’oposar-nos a una operació com la plantejada per La Lliga amb CVC que, a el pla econòmic, llastraria el futur del nostre futbol”, indiquen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)