Més futbol

Els somriures tornen al MIC

MIC 2022. Tres anys després de les últimes finals, l’Espanyol, el Barça, el València, l’Olympique de Marsella i la Real Sociedad alcen el títol

Ja era hora. Després de dos anys en què la pandèmia havia obligat a suspendre l’edició del MIC, ahir a la tarda, el municipal de Palamós i l’estadi de Vilatenim a Figueres van ser els escenaris de les sis primeres finals del torneig per excel·lència del futbol base, que avui posarà el punt final a Palamós amb la disputa de les tres grans finals. Va ser una tarda esplèndida de futbol, en què els somriures van tornar a brillar entre els equips campions.

Qui més èxit va tenir, ahir, va ser l’Espanyol, que va guanyar les dues finals que disputava. El conjunt blanc-i-blau, primer, va aconseguir el títol en la categoria aleví B, que correspon al futbol 7, gràcies a una gran victòria contra el Sevilla (4-0) que posava el punt final a un torneig perfecte dels periquitos. Poc després, a la mateixa gespa de Palamós, l’Espanyol va repetir títol en la categoria femenina gràcies a una contundent victòria contra la selecció andorrana (5-0).

L’altre equip que podia aconseguir dos títols durant la tarda d’ahir, l’Olympique de Marsella, no ho va aconseguir. Els francesos van jugar les dues finals que es van disputar a Figueres, però van perdre en la categoria infantil B contra el València (2-1). En categoria cadet B, en canvi, sí que van guanyar la final contra el Vila-real (1-0).

La jornada de finals es va tancar amb dos partits igualats. En la categoria aleví A, corresponent al futbol 11, el Barça es va coronar campió superant per la mínima l’Atlético (0-1) en un duel seguit per més de 1.500 espectadors i que no va decebre a ningú. En l’última final, la de la categoria juvenil B, la Real Sociedad va superar un Quart (1-0) que va fer mèrits per, si més no, arribar als penals.