Més futbol

El MIC2022 posa el punt final amb dos títols pel Barça i un per l’Athletic

El Barça campió de les categories infantil i cadet en la tanda de penals, mentre que l’Athletic guanya en la categoria juvenil

El MIC 2022 ha posat aquest matí el punt final al municipal de Palamós després de cinc dies en què la demarcació gironina ha gaudit dels millors equips de futbol base del món després que les dues últimes edicions s’haguessin de suspendre per culpa de la pandèmia.

L’última final de la 20a edició del MIC ha estat la de la categoria juvenil, que ha enfrontat l’Athletic amb el Julián Velásquez colombià i ha acabat amb la victòria del conjunt basc. En un partit molt físic l’Athletic s’ha avançat ben aviat gràcies a una diana de Ruiz de Galarreta des del balcó de l’àrea amb un xut ajustat al pal (4’). Encara en la primera part Richard ha tingut una bona ocasió pel conjunt colombià, però el seu xut ha sortit per sobre el travesser. En la represa la final ha continuat sense gaires ocasions i amb moltes faltes, fins que en el minut 37’ Peio Canales ha marcat el 2-0 des dels onze metres després d’un clar penal.

En la segona final del dia, la de la categoria cadet, el Barça ha superat el Granollers en la tanda de penals. Els blaugrana han patit de valent per superar el conjunt vallesà, la gran revelació del torneig, però han aconseguit el tercer títol del club després de les victòries de l’aleví futbol 11, ahir, i de l’infantil, en la primera final. El porter del Barça Diego ha estat el gran protagonista, i és que ha aturat dos dels cinc llençaments del Granollers des dels onze metres per assegurar el triomf blaugrana. Durant els cinquanta minuts el Barça havia dominat el partit i havia tingut alguna bona ocasió a pilota aturada, com un pal de Jan Montes, però la defensa del Granollers ha estat molt sòlida i no ha permès excessives ocasions.

En el municipal de Palamós, que ja des de primera hora presenta un ple absolut amb uns 3.700 espectadors, l’activitat ha arrencat amb la final de la categoria infantil entre el Barça i l’Atlético –reedició de la final d’ahir en categoria aleví futbol 11–. La final ha estat igualada des del xiulet inicial, i és que en la primera part cap dels dos equips ha disposat d’una ocasió clara per obrir el marcador. En la represa el Barça ha fet un pas endavant i ha tingut bones arribades, sobretot una ocasió de Samakou Nomoko que ha resolt el porter de l’Atlético Hugo Calvo amb una gran aturada. El partit ha acabat amb empat a zero i el títol també s’ha decidit des dels onze metres, on la fortuna ha somrigut al Barça (4-3), i és que el porter Iker ha aturat un penal i un altre ha anat fora, mentre que els blaugrana només n’han errat un.