Un gol de Ferrón en el 93 manté amb vida l’Olot

D’infart. Els de la Garrotxa guanyen el Vilassar en l’afegit i reviuen. Per aconseguir l’ascens i el títol de lliga, els olotins han d’esperar que el Manresa perdi al camp de l’Hospitalet en l’última jornada

L’Olot ha tornat a ressorgir de les cendres en el temps afegit per guanyar el Vilassar (2-1) gràcies a un cop de cap de Ferrón a centrada d’Eloi Amagat. Els de Manix Mandiola sumen tres punts vitals per evitar el títol i l’ascens del Manresa, que ja ho celebrava si el matx hagués acabat en empat.

La victòria del Manresa al migdia contra el Peralada (1-0) obligava a l’Olot a vèncer si volia mantenir les opcions d’aconseguir el títol de lliga i l’ascens directe a segona FEF i, els olotins ho han aconseguit in extremis.

En els primers minuts l’Olot no ha trobat el camí per inquietar la porteria defensada per Andrés Díez. Arranz i Xumetra no aconseguien connectar i el bon posicionament tàctic del Vilassar ha desesperat per moments als garrotxins. I és que, en els primers compassos, només Gerard Batalla, amb una rematada tova després d’un corner, i Arranz, amb un xut forçat han fet treballar tímidament al porter visitant.

El Vilassar, còmode, tampoc va generar perill però ja li anava bé tenir sota control l’atac dels de la Garrotxa encara que jugués lluny de l’àrea contrària, però, poc a poc l’Olot ha anat enfonsat al conjunt maresmenc fins que Arranz s’ha tret de la màniga una rematada de davanter pur amb el cap que ha superat l’estirada d’Andrés (36’).

En la segona part, l’equip dirigit per Manix Mandiola ha jugat a gestionar l’avantatge en el marcador tot i que el Vilassar, que ha introduït tres canvis en la represa. En el 51, Eloi ha fet una gran jugada personal i després de retallar a diversos rivals ha provat un xut que Andrés Díez ha rebutjat amb una gran estirada.

L’equip visitant ha estirat línies per generar perill però, s’ha trobat amb un defensa olotina ben plantada en el primer tram de la segona. A falta de gairebé un quart d’hora tot ha canviat. Primer Kilian ha enviat una pilota al pal que hagués significat el 2-0 (73’) i un minut després, Marc Río ha fet l’1-1 que ha deixat amb cara de babaus a tots els jugadors garrotxins.

A la desesperada, l’Olot ha intentat fer el 2-1 i emulant l’èpica que ja va aplicar en l’últim duel a Sants i el gol de Xumetra en l’afegit, Ferrón s’ha erigit com l’heroi amb una diana de cap a centrada d’Eloi Amagat. El gol ha fet embogir el municipal que continua creient en l’ascens directe tot i que haurà de mirar-ho des de casa ja que descansa en l’última jornada.