1a divisió FEF

El Nàstic tornarà a Balaídos per complir un somni

La policia ha obert una investigació pels aldarulls de diumengeentre aficionats del Nàstic i del Racing de Ferrol

Balaídos serà la seu de la final del play-off d’ascens a segona A entre el Nàstic de Tarragona i el Vila-real B. Així, el conjunt grana repetirà a l’estadi on ja va aconseguir el bitllet per a aquest últim partit. Ho va fer superant al Racing de Ferrol per 1-0 amb un gol de Nil Jiménez. Aquesta setmana, però, el partit no es disputarà el diumenge, sinó que serà dissabte (21h).

Més de 600 aficionats tarragonins van acompanyar l’equip a Vigo el passat diumenge en la semifinal. S’espera que aquesta xifra sigui encara més elevada en un últim partit que pot significar tornar al futbol professional després de tres temporades. Bus, tren, avió, cotxe... Diverses opcions per fer més de 2.000 quilòmetres en total, en molts casos per segona setmana consecutiva. De fet, ja s’han esgotat els vols de Barcelona a Vigo i, evidentment, hi ha tingut molt a veure la demanda dels nastiquers.

“Sens dubte, a Balaídos”. Així de contundent es mostrava Raül Agné, tècnic del Nàstic, quan després del partit davant el Ferrol li preguntaven per quin estadi preferia per jugar-se l’ascens. El seu desig s’ha complert. “Em va molt bé aquest camp”, assegurava el de Mequinensa, recordant que l’ha visitat en diverses ocasions i mai hi ha perdut. “I avui altra vegada, cap a casa 0-1”, sentenciava. “Que no em moguin d’aquí, si volen m’hi quedo tota la setmana”, apuntava en un to jocós des de la sala de premsa del mateix estadi del Celta.

Un estadi que li va donar sort al Nàstic sobre la gespa, però que va veure com hi havia diversos incidents entre aficionats dels dos equips en passadissos de la graderia. Al descans del partit, alguns membres de les dues aficions es van embrancar en una baralla en una de les boques que donen accés a la graderia de Balaídos.

Molts dels congregats al camp assenyalen com a un dels grans culpables d’aquests fets la federació espanyola, que va decidir ajuntar les dues aficions en la mateixa graderia tenint la resta de l’estadi pràcticament buit. La seguretat disposada, a més, no era suficient per aturar els aldarulls, i els cops no van cessar fins a l’aparició dels cossos policials.

Ara, la policia nacional de Vigo ha obert una investigació per esclarir els fets succeïts a l’interior del recinte, tant al descans com al final del partit. A més, també hi va haver alguns incidents en la prèvia als voltants de l’estadi. Aquests, presumptament, entre membres de l’afició del Racing de Ferrol i del Celta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)