1a divisió FEF

Duel de clàssics del futbol català amb un ascens en joc

Raül Agné i Miguel Álvarez, tècnics del Nàstic i del Vila-real B amb gran bagatge a les banquetes catalanes, s’enfrontaran dissabte per pujar a segona

El Gimnàstic de Tarragona i el Vila-real B jugaran aquest dissabte a Balaídos (21 h) la final del play-off d’ascens a la segona A. A les banquetes dels dos equips hi haurà Raül Agné i Miguel Álvarez, dos tècnics que han passat bona part de la seva trajectòria com a entrenadors a Catalunya. Ara es disputaran en 90 minuts un ascens al futbol professional. Un duel entre dos clàssics del futbol català amb un gran premi en joc.

Raül Agné, nascut a Mequinensa (Baix Cinca), va jugar com a futbolista a la pedrera del Saragossa, al Binèfar, al Girona i al Figueres. Com a entrenador, va iniciar la seva trajectòria a terres gironines, a tercera amb el Peralada i el Palamós. El Girona li va donar l’oportunitat a segona B i ja en el primer any va aconseguir l’ascens a segona A quedant campió de grup.

El tècnic ha sumat una etapa a Huelva entrenant wl Recre, un retorn a Girona, dues temporades al Cadis, dues al Tenerife, una al Saragossa, una al Còrdova i ara a Tarragona. Set temporades a segona i cinc a segona B (ara primera FEF). Un total de 323 partits: 117 victòries, 106 empats i 100 derrotes. Pel que fa a promocions d’ascens, aquesta serà la seva segona experiència, però fins ara l’efectivitat és màxima: un ascens en un play-off.

Miguel Álvarez, nascut a Guarromán (Jaén), també va iniciar la seva trajectòria com a entrenador a Catalunya. Va ser al futbol base de la Gramenet i del Premià, per acabar agafant el primer equip del Cerdanyola. El Guíxols, l’Horta, el Vilassar de Mar i el Mataró van ser els següents clubs. Li va arribar l’oportunitat del Terrassa, equip llavors de segona B, i en dues temporades el va pujar a la segona A, debutant com a tècnic al futbol professional.

Va passar un any pel Ciutat de Múrcia a segona abans de tornar a Terrassa, altra vegada a la categoria de bronze. Els seus darrers clubs han estat el Lorca Deportiva, el Badalona, l’Hospitalet, el Leganés, l’Alcorcón, el Sant Andreu, el Sabadell, el Marbella i, ara, al filial del Vila-real des de fa cinc anys. 21 temporades entrenant a màxim nivell, quatre anys a segona A i disset a segona B. Un rodamón del futbol que s’ha passat més de vint anys per banquetes catalanes.

Álvarez acumula un total de 591 partits entre aquestes dues categories, amb un bagatge de 227 victòries, 180 empats i 184 derrotes. Ha aconseguit un ascens, amb el Terrassa, i la d’aquesta temporada és la cinquena promoció que disputa, una va ser amb l’Hospi, i va caure a la final contra l’Eibar. En l’actualitat, l’andalús ha trobat l’estabilitat al filial del club groguet.

Tot i la dilatada carrera dels dos tècnics, mai s’havien enfrontat abans d’aquesta mateixa temporada. Demà jugaran per tercera vegada i els dos precedents de la lliga regular són favorables a Agné, que va guanyar per 1 a 0 a Tarragona mentre que a Vila-real van empatar a zero. Raül Agné contra Miguel Álvarez. Dues cares més que conegudes del futbol català que voldran sumar un nou ascens i tornar a Plata.

MIGUEL ÁLVAREZ

Més de 300 partits
com a entrenador d’equips catalans
1 ascens a 2a
amb el Girona
Més de 600 partits
com a entrenador d’equips catalans
1 ascens a 2a
amb el Terrassa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)