Territorial

La Unió, a tocar

Avui fa 30 anys de la tornada de la promoció contra el Cadis que va barrar el pas del Figueres a primera divisió

El Girona celebra el retorn a primera divisió, una categoria que va tenir molt a l’abast la Unió Esportiva Figueres. Avui fa trenta anys que es va acabar el somni, amb la tornada de la promoció contra el Cadis, que es va quedar a primera –la promoció aparellava equips de primera i de segona– després d’empatar a Vilatenim (1-1) i fer bo el 2-0 de l’anada.

Amb Jorge d’Alessandro a la banqueta, el Figueres ja havia fet una temporada bona (1990/91) i va excel·lir el curs següent. Amb un jove Toni Jiménez a la porteria i futbolistes com Tintín Márquez, Aureli Altimira, Tito Vilanova, Tab Ramos, Alejo, Pere Gratacòs, Arseni Comas i Albert Valentín, el Figueres va fer vibrar Vilatenim. Líder en diverses fases, va lluitar per l’ascens directe fins al final, però va acabar tercer amb un punt menys que el Rayo Vallecano.

L’equip empordanès es va jugar la promoció contra el Cadis.En l’anada, al Ramón de Carranza, els andalusos van marcar l’1-0 poc abans del descans, mitjançant Tilico (42’). I Fali, en el minut 79, va posar l’eliminatòria molt costa amunt per als figuerencs.

El 2-0 era un resultat molt dolent, però el Figueres ho va posar tot per capgirar l’eliminatòria en la tornada, a Vilatenim, que era gairebé ple, amb uns 10.000 aficionats. El domini de l’equip d’Alessandro, sobretot en la primera meitat, no va tenir recompensa perquè el porter Szendrei ho va aturar tot. El 0-1 de Quevedo (75’) va frustrar del tot el somni dels figuerencs, que només van poder empatar, mitjançant Altimira (86’).

La temporada següent, el Figueres es va enfonsar i va acabar perdent una categoria que ja no va recuperar més.

Records dels protagonistes

Coincidint amb el 30è aniversari, els autors del llibre sobre els gironins de primera, Cent catorze, reuneixen aquesta tarda Arseni Comas, Pere Gratacòs i Quim Ferrer en un col·loqui al Cercle Sport de Figueres (19.30 h).

Protagonistes
Arseni Comas, Pere Gratacòs i Quim Ferrer participen avui en un col·loqui al Cercle Sport de Figueres (19.30 h) organitzat pels autors del llibre ‘Cent catorze’ sobre els gironins de primera
L’alineació
Toni; Comas, Gratacòs, Alejo, Àngel (Carrasco, 60’), Pitu Duran, Valentín, Tito Vilanova Urbieta , Màrquez i Altimira. Altres suplents: Curós, Ferrer (p.). De Quintana i Vermes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)