1a divisió FEF

Les nefastes conseqüències del primer any en la categoria

1a divisió FEF. El Costa Brava, que ha baixat, afronta una situació límit; el Sabadell anuncia que està obligat a fer un pas enrere, i el Cornellà ha de superar obstacles si vol continuar competint

Ha quedat clar aquestes darreres setmanes que la nova primera FEF no és la categoria que es va prometre. Queda molt lluny del futbol professional en termes econòmics i logístics. Continua sent una categoria molt deficitària, com ho era la segona B o, fins i tot, més. N’és una prova la situació que passen els clubs catalans que hi han participat aquesta temporada passada. Excloent el Barça B com a filial, el Costa Brava, el Cornellà, el Sabadell i el Nàstic estan en una situació pitjor que abans de començar-la.

El primer any a primera FEF ha tingut conseqüències negatives per a tots, però amb graus diferents. Fins a disset clubs dels 40 que formen la categoria –i caldria restar els filials– han rebut denúncies de jugadors per impagaments de salaris o primes. Entre aquests hi ha la UE Costa Brava, que està en una situació límit. El club ha d’abonar una quantitat superior als 40.000 euros abans d’aquesta mitjanit, tal com va explicar el màxim accionista, Carlos Sánchez, a la web FutbolCatalunya. A més, Sánchez va assegurar que per “problemes empresarials” li era impossible abonar el deute i no podia assegurar fer-ho a temps. Tot i que des del club estan fent el possible per trobar vies per obtenir el finançament, el Costa Brava pot estar vivint hores pràcticament mortals. L’equip va baixar esportivament a segona FEF, però no es podrà inscriure si no paga a temps i li podria costar l’existència.

Reformular el club

Endeutar-se, oferir salaris desorbitats i tenir problemes de liquiditat per pagar-los és una realitat a la primera FEF. Ho ha patit el Costa Brava i li tocarà evitar-ho al Sabadell. Després de no aconseguir pujar aquesta temporada amb l’ajuda econòmica del descens, els arlequinats han decidit fer un pas enrere i estrènyer-se el cinturó. Tot i que el club ha presentat un pla per créixer i tornar a primera en pocs anys, els màxims accionistes no faran noves aportacions financeres i esperen l’entrada de nous inversors per tirar-lo endavant. De moment, aquesta temporada el club tindrà un pressupost més reduït que li dificultarà competir amb altres equips per incorporar jugadors de nivell, així com poder renovar algunes peces importants de la plantilla.

Obligacions de la FEF

D’altra banda, el Cornellà es troba amb problemes logístics, no directament econòmics. Les noves exigències normatives que entren en vigor aquesta temporada a la primera FEF fan que el Cornellà no pugui continuar competint al seu estadi. El principal problema és la necessitat de jugar en gespa natural; l’artificial quedarà prohibida en aquesta categoria. Però també acabarien sent necessàries adequacions en la il·luminació i les graderies. Canvis amb un cost molt elevat que el club veu difícil afrontar. Per aquest motiu, la solució segurament acabarà sent mudar-se de localitat i a un estadi que permeti continuar competint a la primera FEF.

Finalment, queda el Nàstic. Sembla que els de Tarragona sí que mantindran l’aposta per fer un projecte que els permeti assolir l’ascens. Tot i això, el club haurà de fer un esforç important. L’entitat ha tingut pèrdues de més d’un milió d’euros aquesta temporada i apostarà per una ampliació de capital d’uns dos milions en les dues pròximes per intentar sortir de la primera FEF.

Quatre equips catalans que acusen la primera temporada de la història d’una categoria que continua sent una ruïna absoluta per als clubs.

UE COSTA BRAVA

Ha d’abonar uns 40.000 euros de deute a jugadors abans d’aquesta mitjanit

UE CORNELLÀ

No pot continuar jugant al seu estadi. Intentaran mudar-se per poder competir
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)