1a divisió

L’Alavés demana una pena de fins a nou anys i mig de presó per a Piterman i Nereo

El Deportivo Alavés sol·licitarà nou anys i mig de presó per a Dimitri Piterman i José Nereo Ruiz Vicente per “la presumpta comissió de delicte continuat d’apropiació indeguda, falsedat comptable i delicte societari”, durant la seva etapa al club entre els anys 2004 i 2007. La institució vitoriana també demana una multa de 15.000 euros per a cadascun dels investigats. La responsabilitat civil derivada dels delictes pels quals se’ls acusa supera els 4 milions d’euros, sense perjudici de la quantificació definitiva, segons han explicat des del mateix club. Cal veure si els acusats plantegen al·legacions.

Dimitri Piterman va desaparèixer de Vitòria després de deixar l’històric club a punt de desaparèixer l’any 2007. Temps més tard, l’ucraïnès va ser condemnat a pagar 6,8 milions d’euros per ser considerat culpable de portar l’equip a un concurs de creditors. Per això, el Deportivo Alavés va presentar una demanda contra Piterman sobre la seva gestió, que va generar un deute d’uns 25 milions d’euros.

Tot i això, Piterman mai va arribar a pagar aquest deute, motiu pel qual un jutjat de Vitòria va ordenar la seva detenció l’any 2017, encara que no el van poder localitzar. L’any 2021, es va obrir un judici oral contra Piterman i Nereo, membre de l’administració del club en aquella època. Un any més tard, l’abril del 2022, es va confirmar que tots dos anirien a judici per apropiació indeguda, un judici dpl qual ara estan en espera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)