Més futbol

El Madrid, supercampió

Supercopa d’Europa. Els blancs, que van anar de menys a més, es van imposar a l’Eintracht, un equip que va plantar cara però li va faltar claredat en els metres finals

Real Madrid 2 Eintracht 0

Madrid:Courtois, Carvajal (Rüdiger, 85’), Militao, Alaba, Mendy, Casemiro, Modric (Rodrygo, 67’), Kroos (Tchouaméni, 85’), Valverde (Camavinga, 77’), Vinícius (Ceballos, 85’), Benzema.Eintracht:Trapp, Touré (Alario, 71’), Tuta, N’Dicka, Knauff, Sow, Rode (Götze, 58’), Lenz, Kamada, Lindström (Muani, 58’), Santos Borré.GOLS:1-0 (37’) Alaba, 2-0 (65’) Benzema.ÀRBITRE:Michael Oliver.T.G.:Alario.PÚBLIC:31.042 espectadors a l’estadi Olímpic de Hèlsinki.

El Real Madrid ha començat la temporada tal com la va acabar, amb un títol europeu. Aquest cop es van emportar la supercopa d’Europa en imposar-se a l’Eintracht de Frankfurt amb gols d’Alaba i Benzema. L’equip d’Oliver Glasner arribava a aquest duel amb molts dubtes, després d’una estrena per oblidar en la Bundesliga, en què van caure golejats contra el Bayern de Munic (1-6), i de la marxa de l’estrella del seu equip, Filip Kostic, que fitxarà pel Juventus. Al davant, tenien un equip convençut de les seves possibilitats per convertir-se per cinquena vegada en la seva història en supercampions d’Europa i empatar, així, amb el Barça i el Milan, els equips que fins ara tenien el rècord.

Per a aquest partit, Carlo Ancelotti va voler premiar els jugadors que van aixecar la catorzena Champions a París, i va fer sortir al terreny de joc el mateix onze inicial que va tombar el Liverpool. Per la seva banda, l’equip alemany només va introduir un canvi respecte a la final de l’Europa League, i obligat. Va entrar Lenz per Kostic.

En el primer partit oficial dels blancs en aquesta temporada, el Madrid va sortir amb la idea clara de dominar a través de la possessió, però va haver de remar de valent per arribar a l’àrea contrària. I és que al davant es va trobar un equip sòlid en defensa i que tapava molt bé els espais per evitar que els madridistes generessin perill. L’Eintracht, molt més perillós des del contraatac, va aprofitar una pèrdua de Mendy al mig del camp perquè Kamada tingués la primera ocasió del matx (14’) amb un mà a mà davant de Courtois que va guanyar el porter belga. Poc després, el Madrid va respondre amb un xut de Vinícius des de dins l’àrea que el defensa Tuta va treure sobre la línia de gol. En el 37’, a la sortida d’un córner, Alaba no va perdonar. Va aprofitar una mala sortida del porter Trapp per avançar els madrilenys. En la jugada següent, Benzema va estar a punt de fer el segon amb un xut que va sortir vorejant el pal. Amb aquest avantatge mínim es va arribar al descans.

En la represa, els d’Ancelotti van sortir amb les idees més clares de com atacar, i no van tardar a generar perill. Primer van avisar amb un xut de Vinícius que va aturar Trapp, però, 10 minuts després, Benzema no va fallar i va situar el 2-0 definitiu amb una rematada rasa des del balcó de l’àrea. L’Eintracht no es va desdibuixar en cap moment, però la seva falta de claredat en atac li va passar factura i no va poder fer res contra un rival superior.

ONZE INICIAL

Carlo Ancelotti va repetir el mateix onze amb què van guanyar la 14a Champions

EMPATATS

El Madrid iguala el Barça i el Milan en nombre de supercopes guanyades (5)
Frase
Nom
càrrec
Frase
Nom
càrrec
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)