1a divisió

Les àrbitres sol·liciten un salari pròxim als 50.000 euros

Aquest cap de setmana havia de començar la primera divisió femenina, però no ho va fer. Les àrbitres no es van presentar als diferents partits i, per tant, aquests no es van poder disputar. Aquest dilluns, en una roda de premsa a la seu de la Federació Espanyola de Futbol, les col·legiades han volgut donar la seva versió sobre el conflicte actual i la seva incompareixença en la primera jornada de la nova lliga professional femenina. Han deixat clar que els motius de la seva aturada indefinida és la falta de condicions per portar a terme la seva professió. Reclamen unes condicions laborals i econòmiques per arbitrar en una competició professional, a la vegada que consideren insuficient la proposta de la patronal de pagar 3.300 euros per partit en concepte d’arbitratge. Guadalupe Porras, assistent internacional espanyola de primera, ha deixat clar quant val l’arbitratge femení. “Volem la sisena part dels àrbitres de primera (300.000) i una tercera part dels àrbitres de segona (140.000)”. Això suposa una quantitat de 50.000 euros a l’any. Per la seva banda, Marta Frias, ha assegurat que fa 21 anys que arbitra i que no ha cotitzat cap dia. Totes elles han deixat clar que “amb 3.300 euros poques coses podem fer”. Tot i això, han mostrat el seu desig d’arribar a un acord i començar a arbitrar.

Les col·legiades volen seguir negociant amb la Lliga Professional de futbol femení, però s’han negat a reunir-se amb el Consell Superior d’Esports. “Vostè creu que ens reunirem amb algú que ens està denunciant i amenaçant?”, ha dit Marta Frías.

Aquesta tarda representants de la FEF i de la Lliga F s’han reunit a la seu del CSD per solucionar aquest conflicte. Beatriz Álvarez, presidenta de la Lliga Femenina, després de la reunió ha assegurat que “surto satisfeta. Tot i que podíem haver-ho solucionat el dijous. Ens reunirem demà”. També ha dit que “partim de punts que estem d’acord, però creem que ha de ser gradual”. Per últim, s’ha mostrat positiva de cara a aconseguir que es jugui la segona jornada de lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)