1a divisió FEF

Guillermo dona la primera victòria al Nàstic

Un gol del davanter abans del descans permet al Nàstic sumar un triomf fonamental per trencar la mala ratxa d’aquest inici de temporada

El Nàstic suma la primera victòria de la temporada superant a l’Amorebieta per la mínima (1-0). Un gol de Guillermo Fernández poc abans del descans ha estat suficient per sumar un triomf que començava a ser urgent i que ha de servir per donar confiança a un equip que té el clar objectiu d’acabar a la zona alta i lluitar per l’ascens.

El primer temps ha començat amb un Nàstic intens i amb la idea clara d’assentar-se a camp contrari. I els tarragonins ho han aconseguit durant el primer quart d’hora. Ha estat en aquest tram de partit quan han estat capaços de rematar dues vegades a porteria amb perill. Primer en un xut des de la frontal de l’àrea i després amb una rematada de cap de Pablo Fernández, en ambdues ocasions obligant a intervenir al porter visitant.

A partir d’aquí, el Nàstic s’ha encallat. L’Amorebieta ha aconseguit mantenir la pilota amb certa regularitat i evitar que els granes tinguessin continuïtat. Pràcticament ni una ocasió de gol més en tot el primer temps. Tampoc per part de l’equip basc, completament inofensiu en els primers 45 minuts. Però just abans del descans el Nàstic ha trobat el gol. En una jugada per banda dreta Pablo Fernández ha posat una gran centrada perquè Guillermo anotés el seu segon gol de la temporada i avancés als locals.

El segon temps, domini clar de l’Amorebieta i un Nàstic que s’ha dedicat a defensar-se. No han patit en excés els grana tot i fer-se un fart de rebutjar centrades laterals. El primer xut a porteria dels visitants ha arribat al 79. Buján ha pentinat en una segona jugada per deixar sol a Izeta davant de porteria, però Manu García s’ha fet gegant per evitar l’empat. Tres minuts després Marc Álvarez ha tingut la sentència amb una bona rematada de cap, però ha sortit lleugerament desviada. I al 85 Pradera ha gastat la darrera bala dels bascos amb un brillant cop de cap que s’ha estavellat a la creueta.

El Nàstic guanya per primera vegada aquesta temporada i trenca la crisi inicial de resultats. Dues porteries a zero consecutives, empatar fora i guanyar a casa. Registres que recorden a allò en què es va fer més fort l’equip la temporada passada i que li va donar cert rendiment. Els d’Agné continuen lluny de la millor versió, però la victòria era ja una absoluta necessitat. I ha arribat. La setmana vinent el Nàstic visitarà una plaça exigent, el camp de l’Eldense, nova prova de foc per l’equip tarragoní.