Més futbol

Els Mossos registren 27 incidents amb denúncia en partits de futbol el curs 2021/22

La FCF i els Mossos reforcen la col·laboració per erradicar la violència

Els Mossos d’Esquadra i la federació catalana de futbol (FCF) reforcen la col·laboració conjunta i coordinada per continuar treballant en la campanya #Jojugonet. En una reunió entre totes dues entitats, han repassat les dades estadístiques de la temporada 2021-2022, tancada amb 27 incidents en recintes esportius de futbol que van acabar amb denúncia administrativa o penal, entre els quals destaquen la introducció, consum i venda de begudes alcohòliques, realització d’actes violents o irrompre al terreny de joc sense autorització, majoritàriament. Els 27 casos, tenint en compte que es van jugar més de 150.000 partits a Catalunya, representen el 0,018%.

“La col·laboració amb l’FCF és extraordinària, ja que treballem en la mateixa línia. El que volem tots és un futbol sa, sense cap tipus de violència. Parlem de prop de 5.000 partits cada cap de setmana i intentem cobrir els llocs on no arriba la federació que són, sobretot, els assistents a un esdeveniment esportiu i tot el personal que no és federat. Per això fem un treball conjunt, també amb la DGAS, i hem d’aprofundir en el que ja estem fent”, ha explicat el coordinador de l’esport dels Mossos d’Esquadra, l’intendent Josep Saumell. Oriol Camacho, secretari general de l’FCF, Oriol Camacho, ha apuntat: “La Policia ens ajuda molt perquè fa una tasca molt efectiva d’identificació i de sanció a aquelles conductes contràries a la llei de l’esport. En definitiva, tenim un objectiu comú: que a les grades no hi hagi violència, ni racisme, ni xenofòbia, ni intolerància de cap naturalesa”.

Una de les noves mesures que es vol implementar és la planificació d’una jornada de formació, al mes de novembre, adreçada a clubs de primera i segona Catalana sobre seguretat i protocols de protecció de menors. També es continuar treballant en la formalització d’un protocol de col·laboració signat i documentat.

Prohibició d’accés als camps

En la darrera reunió, es va acordar notificar a la FCF les sancions administratives contra espectadors que tenen prohibit l’accés a un recinte esportiu a Catalunya. Durant la temporada passada, es va prohibir l’accés a un recinte esportiu a un total de 37 persones. La FCF informa a tots els clubs qui són aquestes persones, per poder complir i garantir l’execució de la sanció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)