1a divisió

Torna el derbi català

Lliga F. El Barça, líder i invicte amb sis victòries, visita el Llevant Les Planes, acabat d’ascendir i que busca donar la sorpresa després d’un inici irregular

Per fi ha arribat el dia. Aquest vespre, el Llevant Les Planes i el Barça protagonitzaran el derbi català de la màxima categoria de la competició estatal femenina. Un enfrontament que s’havia de disputar l’11 de setembre, en la que era la primera jornada de lliga. Aquest partit, però, es va suspendre per incompareixença de l’equip arbitral. Avui, després de sis jornades disputades, es recupera aquest històric duel català que no es veia des del 2014, l’últim any en què el Llevant Les Planes havia militat a primera divisió. Ha plogut molt des d’aleshores. I és que ara la situació d’aquests dos clubs veïns és ben diferent. El Barça s’ha convertit en un gegant de 12 milions d’euros i amb 14 patrocinadors. Les de Sant Joan Despí s’han de conformar de moment amb un patrocinador i 800.000 euros de pressupost.

Tots dos conjunts arriben a aquest partit en situacions molt diferents, no només econòmicament, sinó també esportivament. Les blaugrana continuen amb pas ferm cap a la defensa del títol. Les culers són líders amb 18 punts i un balanç de 6 victòries, 21 gols a favor i només 2 en contra. Per a aquest duel, Jonatan Giráldez tornarà a apostar per les rotacions, obligat per l’exigent calendari i les nombroses lesions que aquest curs està tenint l’equip. L’última és la de Mariona Caldentey, amb una lesió al bíceps femoral de la cuixa dreta.

Per la seva banda, el Levant Les Planes ha fet un inici de lliga irregular, però convincent tenint en compte que és un equip acabat d’ascendir. Les de Ferran Cabello, vuitenes en la classificació, fa quatre jornades consecutives que no guanyen. En l’últim partit, tot i ser clarament superiors, van caure derrotades per la mínima contra l’Sporting de Huelva. Tot i que no serà fàcil, contra el Barça tenen l’oportunitat de refer-se i donar la sorpresa. Tot pot passar. Aquest és el nou derbi de la Lliga F.

2 Partits guanyats 6

2 Partits empatats 0

2 Partits perduts 0

9 Gols a favor 21

9 Gols en contra 2

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)