1a divisió FEF

Izeta sentencia el Cornellà i l’Amorebieta assalta l’RCDE Stadium

Els verds s’han vist superats en una gran segona meitat del conjunt basc i perden després de set partits seguits sense fer-ho

Tard o d’hora havia de passar. El Cornellà ha caigut després de set partits consecutius sense fer-ho. L’Amorebieta ha assaltat l’RCDE Stadium (0-2) amb una gran segona meitat i un doblet d’Urko Izeta, que li ha servit per superar a un Cornellà que no ha pogut generar pràcticament perill a la porteria contrària.

El primer temps ha estat absolutament igualat. Trams de possessió per ambdós conjunts, amb domini altern, malgrat que sempre sense amenaça. Ni una sola ocasió de gol al llarg dels primers 45 minuts. Un parell de xuts des de la llarga distància per cada equip, però han estat tous a les mans dels porters o ni tan sols entre tres pals.

Malauradament pel Cornellà, el segon temps ha estat completament diferent, sobretot per l’Amorebieta. Als tres minuts de la represa, Jorge Mier ha posat una gran centrada des de la banda dreta i Izeta ha definit amb una rematada de cap espectacuar. Cop dur pel Cornellà. I s’ha notat. Els verds no s’han aixecat ràpid, el domini ha passat a ser visitant, i les ocasions més clares també. Cantón i Pradera, sobre l’hora de joc, han obligat a intervenir en dues ocasions i de manera brillant a Lucas Anacker per evitar el 0 a 2.

El Cornellà s’havia salvat, i ha pogut empatar. A 15 del final, Fullana ha deixat sol a Álex López amb una gran passada vertical, però el de Calafell no ha pogut superar la sortida d’Unai Marino. S’esfumava l’única opció que tindria el Cornellà per posar-se al partit. Al 82, Izeta, en una posició força dubtosa, ha rematat al fons de la xarxa un rebuig d’Anacker a un bon xut de Dorrio. La sentència.

El Cornellà no perdia des de l’11 de setembre al camp del Sabadell. Avui l’Amorebieta s’ha endut els tres punts, però els de Riutort continuaran a mitja taula, amb 15 punts, a dos del “play-off” i a dos de les places de descens.