Copa

JORDI CORTÉS

ENTRENADOR DEL MOLLERUSSA

“Hem de ser descarats”

“Tenim il·lusió. Ens estem sentint professionals i ens agradaria que això no s’acabés mai”

“És l’equip de moda. Que guanyessin contra el Madrid portarà més gent al camp”

El 2021 contra el Getafe l’entrenador era un altre. Ara és Jordi Cortés qui lidera un Mollerussa que ha començat la temporada molt bé. Avui viurà el partit més especial.

Com es viuen els dies previs a un partit així?
Amb moltíssima il·lusió. No sé si tenim ganes que arribi el partit o preferim que no s’acabi mai aquesta setmana. Estàs vivint un somni. Ens estem sentint professionals i ens agradaria que això no s’acabés mai i no haver de tornar a la realitat de la primera catalana. Però estem contents i amb entusiasme de fer les coses bé i intentar donar una sorpresa.
S’ha fet llarga l’espera?
Sí, però ha servit per col·locar el Rayo en el panorama nacional com un dels equips del moment. Que guanyessin contra el Madrid portarà més gent al camp.
Han preparat el partit d’alguna manera diferent?
L’hem preparat igual. L’avantatge és que tenim molta més informació del rival. La feina ha estat filtrar-la i triar què volíem que els jugadors rebessin.
Què poden fer per guanyar?
Hem de ser realistes: les possibilitats són molt poques. És cert que el partit arriba en unes circumstàncies especials. Ells marxen de vacances. Diumenge és el seu últim dia de feina i tots sabem com és el darrer dia de treball abans de les vacances i quin rendiment tenim. Són dades per a l’esperança i per pensar que potser tenim la sort que ells no tenen el dia i nosaltres sí.
El Rayo d’Iraola està fent les coses molt bé. Què en destaca?
És l’equip de moda. Destaco la seva pressió avançada, és un equip que defensa endavant i domina bé la pilota aturada. Tenen futbolistes verticals i fan atacs ràpids constantment, amb un ritme de partit altíssim. Hem d’intentar que sigui un duel de ritme molt baix i no concedir faltes.
És el partit més especial que ha dirigit?
He tingut la sort de viure partits de transcendència a la segona divisió B amb el Lleida. Com a segon entrenador vaig poder eliminar la Real Sociedad en la copa i jugar al Wanda. És cert que, com a primera espasa i amb un equip humil com el Mollerussa, jugar contra el Rayo ho fa molt especial. Dubto que torni a passar.
Hi va arribar al gener. Com ha canviat l’equip des de llavors?
Moltíssim. La dinàmica era dolenta i vam revertir la situació. Aquest any hem fet un inici de lliga esperançador. Arribem molt bé al partit. La dinàmica és molt diferent de la que tenien abans del partit contra el Getafe de l’any passat, i això ens fa guanyar esperança i optimisme.
Què els demana l’afició?
Que donem la cara, que siguem competitius i que no tinguem por. Hem de trobar l’equilibri. No podem ser uns suïcides que anem endavant com si fos un partit igualat. Cal ser atrevits, valents i descarats, però protegint-nos.

El seu germà petit és Lluís Cortés, campió d’Europa amb el Barça. Com és la seva relació?

Hi ha molta retroalimentació. A vegades ens trobem amb un missatge de l’altre a la mitja part d’un partit comentant-nos aspectes que des de la grada es veuen millor. Tenim molt bon rotllo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)